Kevin Spacey

Datum narození: 26. 7. 1959
Místo narození: South Orange, New Jersey, USA
Profese: herec, režisér, scénárista, producent
Znamení: Lev

Související celebrity

Životopis

Oscarový herec Kevin Spacey, režisér, scenárista a producent, přiznal, že je gay. V 58 letech ho k tomu donutily děsivé výpovědi o sexuálním obtěžování, harašení a znásilnění nejen mužů, ale i mladistvého.

Film Obvyklí podezřelí byl oceněný nejen Oscarem za nejlepší scénář, ale zlatá soška poputovala také Kevinovi Spaceymu v kategorii nejlepší herec ve vedlejší roli. Následovaly výborné role v úspěšných filmech Sedm (1995), Čas zabíjet (1996), L.A.- Utajované skutečnosti (1997) nebo Vyjednávač (1998).

KEVIN SPACEY - ROZHOVOR NEJEN O JEHO AROGANCI

Roku 1999 se Kevin Spacey dočkal další zlaté sošky – tentokrát v kategorii nejlepší herec v hlavní roli, a to v oskarovém trháku Americká krása. Jeho kariéra mu přinesla nominace na Ceny Emmy a Zlatý glóbus. Je obsazován i do televizní tvorby; zahrál si v seriálu Dům z karet.

Kevin Spacey se narodil v South Orange, New Jersey, USA. Vyrůstal v Kalifornii. Kariéru začal jako divadelní herec v 80. letech 20. století, poté býval obsazován ve vedlejších rolích ve filmech. Zlom přišel v roce 1995, kdy se stal celosvětově známým díky vedlejší roli ve filmu Obvyklí podezřelí.

Pochází ze tří sourozenců. Jeho rodiče, armádní technik Thomas Fowler a sekretářka Kathleen Fowler, měli ještě syna Randella a dceru Julii Ann. Když Kevin Spacey vzpomínal na své dětství, přiznal, že byl značně zlomyslné dítě. Sám sebe charakterizoval jako „malé zlo“. Své sestře např. zapálil domeček na stromě. Krátce nato jej rodiče poslali na vojenskou akademii.

K hraní se dostal na střední škole v San Fernando Valley. Vždy ho fascinovali komici, jako je třeba Robin Williams. Po skončení střední školy se přesunul do Los Angeles. Zde se zapsal do dramatického programu Juilliard. Pro Kevina Spaceyho to bylo velmi důležité období, kdy nabral sebedůvěru a nepostradatelné herecké zkušenosti. A cesta do Hollywoodu byla otevřená.

O KEVINOVI SPACEYM ČTĚTE ZDE>>

Ve svých 58 letech, v říjnu 2017, oscarový herec, scénárista a producent Kevin Spacey přiznal, že je gay. Donutila ho k tomu aféra kolem jeho sexuálního obtěžování několika mužů, a to dokonce i patnáctiletého chlapce. Kvůli tomu dostal padáka ze seriálu Dům z karet i z již natočeného velkofilmu Všechny prachy.

 

Články o celebritě

Hvězda Americké krásy opět před soudem: Tentokrát čelí nařčení z obtěžování čtyř mužů! Hvězda Americké krásy opět před soudem: Tentokrát čelí nařčení z obtěžování čtyř mužů! V říjnu loňského roku zprostil soud Kevina Spaceyho (63) všech obvinění ze sexuálních útoků i sexuál... číst článek
Kokain, mačkání i slzy u soudu. Spaceyho ale obvinění z obtěžování chlapce zprostili Kokain, mačkání i slzy u soudu. Spaceyho ale obvinění z obtěžování chlapce zprostili Dobré zprávy pro Kevina Spaceyho! (63) Newyorský soud ho ve čtvrtek zprostil obvinění ze sexuálního ... číst článek
Další skandál sexuálního predátora Kevina Spaceyho: Pokuta ve výši 750 milionů! Další skandál sexuálního predátora Kevina Spaceyho: Pokuta ve výši 750 milionů! Další rána pro Kevina Spaceyho (63)! Slavný herec musí zaplatit 31 milionů dolarů (746 milionů korun... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Milan Šimáček
Milan Šimáček
zobrazit profil Šárka Ullrichová
Šárka Ullrichová
zobrazit profil Kryštof Rímský
Kryštof Rímský
zobrazit profil Josef Alois Náhlovský
Josef Alois Náhlovský
zobrazit profil Marika Šoposká
Marika Šoposká
zobrazit profil Bára Štěpánová
Bára Štěpánová
zobrazit profil Kelly Bishop
Kelly Bishop