Casey Affleck

Datum narození: 12. 8. 1975
Místo narození: Falmouth, Massachusetts, USA
Výška: 175 cm
Profese: herec, scénárista
Znamení: Lev

Související celebrity

Životopis

Herec Casey Affleck, mladší bratr hollywoodské star Bena Afflecka, získal několik cen, včetně zlaté sošky Oscara, za ztvárnění hlavní role v dramatu Místo u moře.

Absolvent Kolumbijské univerzity George Washingtona Casey Affleck, celým jménem Caleb Casey McGuire Affleck-Boldt, se na stříbrném plátně poprvé objevil v thrilleru Zemřít pro… (1995) s Nicole Kidman v hlavní roli. Společně s hvězdami, jako jsou George Clooney, Julia Roberts, Brad Pitt, Matt Damon, Catherine Zeta-Jones či Andy Garcia, si zahrál v Dannyho parťácích a jejich pokračování.

CASEY AFFLECK HOSTEM FESTIVALU VE VARECH

S Mattem Damonem Casey Affleck napsal a zahrál si v nezávislém road movie Gerry (2002) v režii Guse Van Santy. Jde o dobrodružný příběh o dvou spolužácích, kteří se vydají na symbolickou cestu zvláštní krajinou, aby posléze zjistili, že se ztratili v poušti a zůstali odkázáni jen sami na sebe.

První nominaci na Oscara, Zlatý globus a ještě cenu SAG Casey Affleck utržil za svůj výkon v životopisném dramatu Zabití Jesseho Jamese zbabělcem Robertem Fordem (2007) režiséra Andrewa Dominika, který si pro ztvárnění druhé z ústředních postav svého uměleckého westernu vybral Brada Pitta.

Uznání Casey Affleck sklidil také za roli soukromého detektiva po boku Eda Harrise, Morgana Freemana a Michelle Monaghan v mysteriózním kriminálním dramatu Sbohem, baby (2007), natočeném na motivy stejnojmenného románu Dennise Lehanea. Film je režijním debutem hercova staršího bratra Bena Afflecka, s nímž si zahrál např. ve filmu Dobrý Will Hunting.

CASEY AFFLECK - O HVĚZDĚ ČTĚTE ZDE>>

Za ztvárnění ústřední postavy Leeho Chandlera v dramatu Místo u moře (2016) režiséra a scénáristy Kennetha Lonergana obdržel Casey Affleck jak sošku Oscara v kategorii Nejlepší herec v hlavní roli, tak Zlatý globus a též Cenu BAFTA.

V červnu 2006 se Casey Affleck oženil se svou přítelkyní, herečkou Summer Phoenix. Mají syny Amsterdama (narozen 2004) a Atticuse (2008). Na jaře 2016 oznámili rozchod a rozvedli se. Koncem téhož roku začal Casey Affleck chodit s herečkou Florianou Limou.

 

Články o celebritě

Další Herci

zobrazit profil Maisie Williams
Maisie Williams
zobrazit profil Michael Keaton
Michael Keaton
zobrazit profil Miles Teller
Miles Teller
zobrazit profil Gugu Mbatha-Raw
Gugu Mbatha-Raw
zobrazit profil Samuel Arnold
Samuel Arnold
zobrazit profil James McAvoy
James McAvoy
zobrazit profil Roman Říčař
Roman Říčař
zobrazit profil Eva Čížkovská
Eva Čížkovská