Casey Affleck

Datum narození: 12. 8. 1975
Místo narození: Falmouth, Massachusetts, USA
Výška: 175 cm
Profese: herec, scénárista
Znamení: Lev

Související celebrity

Životopis

Herec Casey Affleck, mladší bratr hollywoodské star Bena Afflecka, získal několik cen, včetně zlaté sošky Oscara, za ztvárnění hlavní role v dramatu Místo u moře.

Absolvent Kolumbijské univerzity George Washingtona Casey Affleck, celým jménem Caleb Casey McGuire Affleck-Boldt, se na stříbrném plátně poprvé objevil v thrilleru Zemřít pro… (1995) s Nicole Kidman v hlavní roli. Společně s hvězdami, jako jsou George Clooney, Julia Roberts, Brad Pitt, Matt Damon, Catherine Zeta-Jones či Andy Garcia, si zahrál v Dannyho parťácích a jejich pokračování.

CASEY AFFLECK HOSTEM FESTIVALU VE VARECH

S Mattem Damonem Casey Affleck napsal a zahrál si v nezávislém road movie Gerry (2002) v režii Guse Van Santy. Jde o dobrodružný příběh o dvou spolužácích, kteří se vydají na symbolickou cestu zvláštní krajinou, aby posléze zjistili, že se ztratili v poušti a zůstali odkázáni jen sami na sebe.

První nominaci na Oscara, Zlatý globus a ještě cenu SAG Casey Affleck utržil za svůj výkon v životopisném dramatu Zabití Jesseho Jamese zbabělcem Robertem Fordem (2007) režiséra Andrewa Dominika, který si pro ztvárnění druhé z ústředních postav svého uměleckého westernu vybral Brada Pitta.

Uznání Casey Affleck sklidil také za roli soukromého detektiva po boku Eda Harrise, Morgana Freemana a Michelle Monaghan v mysteriózním kriminálním dramatu Sbohem, baby (2007), natočeném na motivy stejnojmenného románu Dennise Lehanea. Film je režijním debutem hercova staršího bratra Bena Afflecka, s nímž si zahrál např. ve filmu Dobrý Will Hunting.

CASEY AFFLECK - O HVĚZDĚ ČTĚTE ZDE>>

Za ztvárnění ústřední postavy Leeho Chandlera v dramatu Místo u moře (2016) režiséra a scénáristy Kennetha Lonergana obdržel Casey Affleck jak sošku Oscara v kategorii Nejlepší herec v hlavní roli, tak Zlatý globus a též Cenu BAFTA.

V červnu 2006 se Casey Affleck oženil se svou přítelkyní, herečkou Summer Phoenix. Mají syny Amsterdama (narozen 2004) a Atticuse (2008). Na jaře 2016 oznámili rozchod a rozvedli se. Koncem téhož roku začal Casey Affleck chodit s herečkou Florianou Limou.

 

Články o celebritě

Další Herci

zobrazit profil Francesco Colella
Francesco Colella
zobrazit profil Ivan Dejmal
Ivan Dejmal
zobrazit profil Alexis Bledel
Alexis Bledel
zobrazit profil Madeleine Madden
Madeleine Madden
zobrazit profil Michal Suchánek
Michal Suchánek
zobrazit profil Michelle Rodriguez
Michelle Rodriguez
zobrazit profil Michael Caine
Michael Caine
zobrazit profil Simona Stašová
Simona Stašová