Ján Novák

Ján Novák

Datum narození: 15. 9. 1966
Místo narození: Žiar nad Hronom, Slovensko
Profese: režisér, scenárista, střihač, herec
Znamení: Panna

Související celebrity

Životopis

Režisér a scenárista Ján Novák se podílel na úspěšných projektech českých televizí, jako jsou seriály Comeback či Přístav. Jeho celovečerním filmovým debutem bylo drama Klíček.

Křestní jméno českého režiséra a scenáristy Jána Nováka souvisí s tím, že se narodil na Slovensku, kde byli jeho rodiče na pracovním pobytu. Poté vyrůstal v Jihlavě a po tamním gymnáziu a dvou semestrech FTVS v Olomouci byl přijat na JAMU. Posléze absolvoval režii na DAMU.

JÁN NOVÁK O KAMEŇÁKU 4

V roce 1995 začal Ján Novák pracovat jak pro největší české televize, tak soukromé produkce. Mezi jeho „parkety“ patří nejen režie a scenáristika, ale též profese střihače.

Podílel se na režii seriálů, jako jsou např. Comeback, Helena a Přístav, dále pak na řadě dokumentárních cyklů, mj. Příběhy slavných nebo Rozsudek. Na svém kontě má Ján Novák také desítky TV pořadů.

Prvním celovečerním filmem, který Ján Novák režíroval (podílel se i na scénáři), bylo drama Klíček (2009) s Janem Přeučilem a Stanislavem Zindulkou v hlavních rolích. Dále natočil komedie Teambuilding nebo Pepa (oba 2018).

 

Další Filmaři

zobrazit profil Jan Kačena
Jan Kačena
zobrazit profil Maria Procházková
Maria Procházková
zobrazit profil Miro Šifra
Miro Šifra
zobrazit profil Marek Najbrt
Marek Najbrt
zobrazit profil Martin Kuba
Martin Kuba
zobrazit profil Jan Malinda
Jan Malinda
zobrazit profil Kryštof Mucha
Kryštof Mucha