Lenka Svobodová

Lenka Svobodová

Profese: účetní, soutěžící 2. řady show ČT Peče celá země

Související celebrity

Životopis

Lenka Svobodová z Prahy se ve svých devětadvaceti letech dostala do TOP 12 druhé řady soutěže České televize Peče celá země. Vypadla jako čtvrtá.

„Mám závislost na sladkém a na listování v kuchařkách. Při pohledu na obrázky neodolatelných dezertů cítím nezadržitelnou touhu onu sladkost hned ochutnat, a tak si ji zkrátka upeču. Časem mé výrobky ochutnávalo i mé okolí. Jejich pozitivní ohlasy a radost je právě ten důvod, proč mě pečení baví,“ řekla v rozhovoru pro Českou televizi Pražačka Lenka Svobodová.

O SOUTĚŽI PEČE CELÁ ZEMĚ ČTĚTE ZDE>>

Pečení je pro účetní Lenku Svobodovou únikem od okolního dění i způsobem relaxace. Umožňuje jí prý soustředit se na přítomný okamžik a nezaobírat se hloupými myšlenkami na budoucnost.

Svobodovou nadchla Jemma Wilson

Pekařský vzor a inspiraci Lenka Svobodová objevila v Anglii v době, kdy tam žila. Stala se jím cukrářka Jemma Wilson z Londýna, kterou proslavily cupcaky, typický britský dezert. Doma má také řadu kuchařek od legendární Mary Berry. V českých vodách si oblíbila Míšu Landovou.

Jak Lenka Svobodová přiznala, po celou dobu natáčení pořadu Peče celá země ji provázel lehký pocit nervozity. V budoucnu by ráda spolupracovala s nějakou zavedenou cukrárnou, případně založila vlastní výrobu, aby její dezerty ochutnalo co nejvíc lidí.

Vedle vášně pro pečení Lenka Svobodová miluje tanec, ráda běhá, cvičí a čte knihy v angličtině.

Ze soutěže Peče celá země 2 Lenka Svobodová vypadka jako čtvrtá.

 

Další Ostatní

zobrazit profil Zdena Salivarová
Zdena Salivarová
zobrazit profil John Temple
John Temple
zobrazit profil Terezie Kovalová
Terezie Kovalová
zobrazit profil Richard Chlad
Richard Chlad
zobrazit profil Vladimír Balaš
Vladimír Balaš
zobrazit profil Marie Jílková
Marie Jílková
zobrazit profil Tomáš Petera
Tomáš Petera