Markéta Tomášková

Markéta Tomášková

Profese: učitelka, soutěžící 2. řady show ČT Peče celá země

Související celebrity

Životopis

Markéta Tomášková ze Staré Bělé se ve svých třiačtyřiceti letech dostala do TOP 12 druhé řady soutěže České televize Peče celá země. Vypadla jako devátá.

„Pečení je pro mě běžná součást dnů všedních i svátečních, znamená pro mě pospolitost. Nakrmit rodinu, nabídnout něco dobrého přátelům a známým, společně s dětmi tvořit to, co má smysl,“ řekla v rozhovoru pro Českou televizi Markéta Tomášková, která s manželem a pěti dětmi žije v Ostravě Staré Bělé.

O SOUTĚŽI PEČE CELÁ ZEMĚ ČTĚTE ZDE>>

Před mateřskou dovolenou Markéta Tomášková učila český jazyk na pedagogické škole. Kromě péče o potomky pomáhá kamarádce na farmě poblíž Ostravy s pěstováním květin a zeleniny do bedýnek.

Markéta Tomášková obdivuje Maršálka

Na pečení má Markéta Tomášková ráda, že je výsledek hned vidět, většinou udělá radost všem, a navíc je pořád spousta nových receptů, které může zkoušet. Pochlubila se, že v její rozvětvené rodině výborně pekly všechny ženy, od babičky po tety.

Pekařskými vzory Markéty Tomáškové jsou mj. Iva Trhoňová, Mirka van Gils Slavíková nebo Josef Maršálek. V soutěži Peče celá země pro ni byla největší výzvou práce s čokoládou, protože se chová nevyzpytatelně.

Kromě pečení je koníčkem Markéty Tomáškové zahrada a vše, co se na ní dá vypěstovat, a také ji baví šití, pletení i háčkování.

Za soutěže Peče celá země Markéta Tomášková vypadla jako devátá, těsně před branami finále. Nepovedlo se jí nic.

 

Další Ostatní

zobrazit profil Emir Kusturica
Emir Kusturica
zobrazit profil Petr Liška
Petr Liška
zobrazit profil Jiří Šedivý
Jiří Šedivý
zobrazit profil Magdalena Davis
Magdalena Davis
zobrazit profil Josef Středula
Josef Středula
zobrazit profil David Matthews
David Matthews
zobrazit profil Jiří Nepomucký
Jiří Nepomucký
zobrazit profil Jiří Haramul
Jiří Haramul