Dominika Španková

Dominika Španková

Profese: učitelka, soutěžící 2. řady show ČT Peče celá země

Související celebrity

Životopis

Dominika Španková z Havlíčkova Brodu se ve svých sedmadvaceti letech dostala do TOP 12 druhé řady soutěže České televize Peče celá země.

„Pečení je pro mě činnost, díky které dokážu v dnešním uspěchaném světě zpomalit. Ve chvíli, kdy se můj svět zastaví při tvoření těsta, si uvědomuji, co je pro mě v životě důležité,“ řekla v rozhovoru pro Českou televizi učitelka v mateřské školce Dominika Španková (v době natáčení byla na mateřské dovolené s dcerou Miou).

O SOUTĚŽI PEČE CELÁ ZEMĚ ČTĚTE ZDE>>

Cílem Dominiky Špankové je být dobrou mámou a předat svým dětem správné hodnoty a úctu k předkům, přírodě i k zemi.

Vzorem Špankové je Burianová

„Jsem člověk, který ke svému životu potřebuje kreativitu,“ prozradila o sobě sedmadvacetiletá Dominika Španková z Havlíčkova Brodu.

Do soutěže Peče celá země se Dominika Španková přihlásila proto, že pečení je pro ni synonymem tepla domova a s tím souvisejících vzpomínek na dětství a na prázdniny trávené u prarodičů. Ráda pomáhala babičce u trouby a pak dědovi hrdě ukazovala upečené, ještě teplé dobroty.

Vzorem Dominiky Špankové je Petra Burianová, vítězka první řady Peče celá země. „Je pekařsky i lidsky přesně tam, kam bych se chtěla i já sama dostat,“ dodala pro ČT. Jednou by ráda vlastnila malou pekárničku, která by už od výlohy lákala k tomu, vejít dovnitř. Třeba pro křupavý chleba, voňavý koláč nebo nadýchanou bábovku.

Kromě pečení se Dominika Španková kreativně projevuje i při šití, pletení a malování. Ráda také zpívá a hraje na klavír a kytaru.

Ze soutěže Dominika Španková vypadla jako třetí. V kreativní výzvě pekli stavby z perníku a jí se kostelík rozpadl.

 

Další Ostatní

zobrazit profil Boris Johnson
Boris Johnson
zobrazit profil Alena Zárybnická
Alena Zárybnická
zobrazit profil Tomáš Novotný
Tomáš Novotný
zobrazit profil Jindřich Florián
Jindřich Florián
zobrazit profil Jiří Dort
Jiří Dort
zobrazit profil Martina Gavriely
Martina Gavriely
zobrazit profil Vojtěch Pikal
Vojtěch Pikal
zobrazit profil Ondřej Provazník
Ondřej Provazník