Zdeněk Tokár

Zdeněk Tokár

Profese: bioanalytik, soutěžící 2. řady show ČT Peče celá země

Související celebrity

Životopis

Zdeněk Tokár ze Strakonic se ve svých šestadvaceti letech dostal do TOP 12 druhé řady soutěže České televize Peče celá země. Vypadl jako sedmý.

„Říká se, že jídlo sbližuje lidi, a o sladkém to platí dvojnásob. Dezert je většinou poslední chod, a proto v nás zanechává největší dojem. Sladké mám rád, dá se až říct, že jsem na něm závislý,“ řekl v rozhovoru pro Českou televizi Zdeněk Tokár, který pochází z východního Slovenska, ale už léta žije v jihočeských Strakonicích.

O SOUTĚŽI PEČE CELÁ ZEMĚ ČTĚTE ZDE>>

Bioanalytik v Nemocnici na Homolce Zdeněk Tokár se věnuje laboratorní hematologii a transfuziologii. A právě práce je jeho největším koníčkem, i když sám přiznává, že to může znít jako klišé. Hned na druhém místě má cukrařinu.

Tokár nápady čerpá i ze sociálních sítí

Ze začátku mě úplně pohltila tvorba cukrových květů a postupně jsem začal zkoušet i jiné disciplíny,“ popsal Zdeněk Tokár svou vášeň k vaření. V pořadu Peče celá země pro něj byl výzvou především čas – zatímco doma si dá pauzu, když se mu při pečení zrovna nedaří, v soutěži to tak úplně nešlo…

Tuzemským vzorem v oboru je pro Zdeňka Tokára Julie Alexovičová, ze zahraničních britský cukrář Robert Haynes. Inspiraci k novým technikám čerpá zejména ze sociálních sítí.

Kromě pečení Zdeněk Tokár rád tráví čas se svým psem, dívá se na filmy nebo chodí na procházky do přírody. Řídí se prý mottem: „V okamžiku, kdy nepracujete a ani se nic nového neučíte, umíráte.“

Ze soutěže Peče celá země Zdeněk Tokár vydal jako sedmý.

 

Další Ostatní

zobrazit profil Warwick Davis
Warwick Davis
zobrazit profil Hana Kousalová
Hana Kousalová
zobrazit profil Karel Smetana
Karel Smetana
zobrazit profil Martin Kolovratník
Martin Kolovratník
zobrazit profil Jaroslav Hanuš
Jaroslav Hanuš
zobrazit profil Ivana Cabrnochová
Ivana Cabrnochová
zobrazit profil Marek Lahoda
Marek Lahoda
zobrazit profil Lydie Franka Bartošová
Lydie Franka Bartošová