Anna Kurnikovová

Datum narození: 7. 6. 1981
Místo narození: Moskva, SSSR
Váha: 56 kg
Výška: 173 cm
Profese: tenistka
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Anna Kurnikovová je bývalá ruská profesionální tenistka a modelka. Je nejslavnější tenistkou, která nikdy nedokázala zvítězit v singlovém turnaji WTA.

Anna Kurnikovová se narodila 7. června 1981 v Moskvě do sportovně založené rodiny. Jejím otcem byl Sergei Kurnikov, šampión v řecko-římském zápase a později univerzitní profesor. Její matka Alla byla běžkyně na 400 metrů. Anna má mladšího bratra Allana, který je úspěšným golfistou.

Anna Kurnikovová v mládežnických kategoriích zářila a v roce 1995 vstupovala na profesionální okruh jako jasná budoucí světová jednička. Na okruhu ITF vyhrála 2 turnaje. V singlovém žebříčku WTA se dostala Kurnikovová maximálně na 8. místo a i přes vysoký počet finálových účastí nikdy nevyhrála žádný turnaj pořádaný touto organizací.

Anna Kurnikovová zářila spíše ve čtyřhře, kde vytvořila obávanou dvojici půvabných tenistek s Martinou Hingisovou. S tou si připsala dva triumfy na Australian Open (1999, 2002), grandslamové finále na French Open (1999) a dvě vítězství na Turnaji mistryň (1999, 2000). Dne 22. listopadu 1999 se Kurnikovová dokonce stala světovou jedničku ve čtyřhře. Kariéru ukončila v roce 2003.

Anna Kurnikovová byla spíše známá svou krásou a modelingem. Stala se tváří značek Adidas, Omega či Lycos. Časopis People v roce 1998 dokonce Kurnikovovou zařadil mezi 50 nejkrásnějších žen světa. V roce 2011 se stala součástí americké reality show Ten, kdo nejvíc zhubne.

Anna Kurnikovová byla krátce vdaná za ruského hokejistu Sergeje Fjodorova. Její jméno bylo spojováno i s jiným hokejistou, Pavlem Burem. Od roku 2001 je se španělským zpěvákem Enriquem Iglesiasem. V říjnu 2013 se sice spekulovalo, že se dvojice rozešla, ale nyní to znovu vypadá, že se usmířili.

 

Články o celebritě

Šarapovová: ze Sibiře ke slávě i pádu. Objev Navrátilové, Serenina nenávist Šarapovová: ze Sibiře ke slávě i pádu. Objev Navrátilové, Serenina nenávist Od té doby, co šokovala svět, když v pouhých 17 letech porazila Serenu Williamsovou a stala se wimbl... číst článek
Tenisová kráska porodila slavnému zpěvákovi třetí dítě! Pohlaví je tajemství Tenisová kráska porodila slavnému zpěvákovi třetí dítě! Pohlaví je tajemství Bývalá tenistka a její neméně slavný přítel můžou slavit! Anna Kurnikovová (38) porodila svému španě... číst článek
Tenisová ikona Kurnikovová: Buben už neschová! Tenisová ikona Kurnikovová: Buben už neschová! Předchozí těhotenství dokonale utajila, to další už na ni prasklo. Někdejší »tenisová lolitka« Ruska... číst článek

Další Sportovci

zobrazit profil Ronda Rousey
Ronda Rousey
zobrazit profil Rostislav Kadlec
Rostislav Kadlec
zobrazit profil Radek Faksa
Radek Faksa
zobrazit profil Martina Dubovská
Martina Dubovská
zobrazit profil Ondřej  Bank
Ondřej Bank
zobrazit profil Jiří Orság
Jiří Orság
zobrazit profil Josef Hušbauer
Josef Hušbauer