Yemi Akinyemi

Datum narození: 4. 11. 1981
Přezdívka: Yemi A.D.
Profese: tanečník, moderátor, choreograf, producent
Znamení: Štír

Související celebrity

Životopis

Choreograf a bývalý tanečník Yemi A.D. v USA usedl do poroty talentové show The World’s Best, v Česku se podílel pořadu Tvoje tvář má známý hlas.

Tanečník, choreograf a moderátor, který vystupuje pod jménem Yemi A. D. (celé jeho jméno je Yemi Akinyemi Ade Bami Dele). Neskrývá svou homosexuální orientaci. Je zakladatelem umělecké produkce JAD Company s.r.o., agentury pro nadané JAD People a taneční skupiny JAD Dance Company.

V nízkém věku Yemi A. D. začal s podnikáním a založil cestovní kancelář. Podnikání, byznys a organizování čehokoliv se stalo načas jeho hlavním zájmem a dokázal se v tomto prostředí dobře zorientovat. Mezi akce které organizoval patří například soutěž Tanečník roku. Pravidelně se podílí na produkci soutěže Elite Model Look.

Yemi A. D. je úspěšný i v cizině, kde produkuje hudebně-taneční pořady, které dokáže prosazovat jak v USA tak ve většině evropských států. V současnosti je jeho život od tance téměř neoddělitelný, jeho klíčem k úspěchu je nejspíš umění propojit tanec a své organizační schopnosti v jeden dobře fungující celek. 

Jako choreograf se staral o baletní vystoupení v klipu k písni Runaway amerického rapera Kanye Westa. Yemi A. D. má také pestré zkušenosti s moderováním. Jako moderátor je např. spojen s hudebním pořadem Eso. Vyzkoušel si dokonce i hereckou profesi menší rolí ve filmu Letopisy Narnie: Princ Kaspian, kde přijal roli Kentaura.

V USA Yemi A. D. usedl do poroty talentové show The World’s Best, v Česku se podílel pořadu Tvoje tvář má známý hlas.

Od února 2007 byl Yemi A. D. ve vztahu s tehdy přítelem Jaromírem Smetanou. V červenci 2010 spolu uzavřeli registrované partnerství.

O YEMIM A.D. ČTĚTE ZDE>>

Na podzim 2019 se Yemi A. D. nechal slyšet, že se svým manželem plánují miminko.

 

 

Články o celebritě

Yemi A. D. hledá podnájemníky: Vymazlený luxus za 83 tisíc měsíčně! Yemi A. D. hledá podnájemníky: Vymazlený luxus za 83 tisíc měsíčně! Choreograf a tanečník Yemi A.D. (41) mizí na rok do Ameriky, a tak nabízí svůj luxusní byt 3+1 v býv... číst článek
Zdrcené hvězdy pláčou za Albrightovou (†84): Má drahá, moudrá Madeleine, sbohem! vzkazuje Havlová Zdrcené hvězdy pláčou za Albrightovou (†84): Má drahá, moudrá Madeleine, sbohem! vzkazuje Havlová Smrt Madeleine Albrightové (†84), která přišla na svět coby Marie Jana Körbelová a po emigraci do Am... číst článek
Choreograf z Tváře Yemi A.D. zavzpomínal na Virgila Abloha (†41): Seznámil mě s Kanye Westem! Choreograf z Tváře Yemi A.D. zavzpomínal na Virgila Abloha (†41): Seznámil mě s Kanye Westem! Pondělní předčasné úmrtí módního návrháře Virgila Abloha (†41) otřáslo celým módním světem. Jedním z... číst článek

Další Umělci

zobrazit profil Natálie Otáhalová
Natálie Otáhalová
zobrazit profil Jiří Srnec
Jiří Srnec
zobrazit profil Naděžda Munzarová
Naděžda Munzarová
zobrazit profil Blanka Kulínská
Blanka Kulínská
zobrazit profil Ruby Rubacuori
Ruby Rubacuori
zobrazit profil Vladimír Franz
Vladimír Franz
zobrazit profil Alice Stodůlková
Alice Stodůlková
zobrazit profil Michaela Krupičková
Michaela Krupičková