Zdeněk Junák

Zdeněk Junák

Datum narození: 6. 12. 1951
Místo narození: Kroměříž
Profese: herec
Znamení: Střelec

Související celebrity

Životopis

Zdeněk Junák je známý především jako poručík Ambrož z televizního seriálu Četnické humoresky. Tato role ho zaujala převážně proto, že má rád detektivky, z druhé strany se ale přiklání i k literatuře faktu.

Zdeněk Junák má v oblibě také filmové westerny. A jeho vášní je zvláště hudba, kterou vystudoval na JAMU. Do diváckých srdcí se zapsal díky svému laskavému humoru a také svými pěveckými výstupy na scéně Mahenova divadla, kde nejen že zpíval písně Vladimíra Vysockého, ale zároveň se doprovázel na kytaru.

Zdeněk Junák se objevoval také v mnoha muzikálech, zahrál si například role barona van Swietena Amadeovi,  Pozza Čekání na Godota , Buška v Našich furiantech, Ferraillona v Broukovi v Hlavě, prince Waleského v Keanu IV, moderátora Ginger a Fredovi a také Abrama Beera v Koločavě, za kterého byl nominován na cenu Thalie.

Herec o sobě řekl, že je líný a nebrání se práci ve stresu, z jeho filmografie to tak však nevypadá. Zdeněk Junák si kromě Četnických humoresek, kde se postavil po boku Ivana Trojana nebo Tomáše Töpfera, zahrál například v  Dědictví aneb kurvahošigutntag, Černých baronech nebo Kriminálce Anděl.

 

Další Herci

zobrazit profil Bailey Bass
Bailey Bass
zobrazit profil Martin Zahálka
Martin Zahálka
zobrazit profil František Řehák
František Řehák
zobrazit profil Tomáš Weber
Tomáš Weber
zobrazit profil Anna Paquin
Anna Paquin
zobrazit profil Hunter Doohan
Hunter Doohan
zobrazit profil Zuzana Čapková
Zuzana Čapková
zobrazit profil Michele  Mercier
Michele Mercier