Zdeněk Nytra

Zdeněk Nytra

Datum narození: 6. 10. 1961
Místo narození: Janovice u Frýdku-Místku
Profese: 4. senátor za Ostravu-město, hasič
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Hasič Zdeněk Nytra v roce 2016 za TOP 09 a ODS získal křeslo v horní komoře v obvodu č. 70 - Ostrava-město, které v senátních volbách 2022 obhájil.

V Ostravě Zdeněk Nytra bydlí od roku 1982. Studoval zde Vysokou školu báňskou a získal na její hornicko-geologické fakultě inženýrský titul. S uhlím se potýkat ale Zdeněk Nytra nešel. V roce 1985 se stal profesionálním hasičem, hned velel železničnímu útvaru.

Hasičům se Nytra věnuje nejen v Česku

Hasičům zůstal Zdeněk Nytra věrný. Od píky to dotáhl daleko, nejprve na hasičského radu města Ostravy, poté na šéfa všech moravskoslezských hasičů. Věnoval se také bezpečnosti práce. Ve svém oboru nezůstal pozadu ani na mezinárodním poli. Je např. členem celosvětové organizace hasičů pro prevenci, hašení a mládež.

Pravicové zaměření Zdeňka Nytry se promítlo v jeho vstupu do komunální politiky za ODS. V letech 2006 až 2018 byl zastupitelem obvodu Moravská Ostrava a Přívoz (2007 až 2010 i radním) a v letech 2018 až též zastupitelem města Ostrava (2018 až 2020 také radním města).

Zdeněk Nytra porazil Miroslava Antla

Ve volbách 2016 Zdeněk Nytra za TOP 09 a ODS získal křeslo v horní komoře v obvodu č. 70 - Ostrava-město. V senátních volbách 2022 za ODS v rámci koalice SPOLU (ODS, KDU-ČSL a TOP 09) postoupil do druhého kola. V něm zvítězil. Porazil Miroslava Antla, který kandidoval za hnutí ANO 2011.

O ZDEŇKU NYTROVI ČTĚTE ZDE>>

Zdeněk Nytra je rozvedená a má dceru.

 

Články o celebritě

„Pikantní“ souboje o Senát: Vystrčila vyzve žena z kauzy Čapí hnízdo. A návrat Špidly či Hudečka? „Pikantní“ souboje o Senát: Vystrčila vyzve žena z kauzy Čapí hnízdo. A návrat Špidly či Hudečka? Zřejmě nejpikantnější souboj letošních voleb do Senátu nabídne Jihlava, kde se v obvodu č. 52 střetn... číst článek
Zmrazení platů ústavních činitelů čeká už jen na Zemana. Senát jej schválil Zmrazení platů ústavních činitelů čeká už jen na Zemana. Senát jej schválil Senát umožnil přijetí novely, která má pro letošní rok zmrazit platy všech ústavních činitelů na loň... číst článek
Bezvýsledné exekuce čeká v Česku asi stopka. Senát chce „smáznout“ starší případy už za dva roky Bezvýsledné exekuce čeká v Česku asi stopka. Senát chce „smáznout“ starší případy už za dva roky Zastavování dlouhodobých bezvýsledných exekucí by se mělo týkat podle Senátu i starších případů, nik... číst článek

Další Politici

zobrazit profil Jaroslav Holík
Jaroslav Holík
zobrazit profil Jan  Fischer
Jan Fischer
zobrazit profil Petr Venhoda
Petr Venhoda
zobrazit profil Oľga Haláková
Oľga Haláková
zobrazit profil Dmytro Kuleba
Dmytro Kuleba
zobrazit profil František Petrtýl
František Petrtýl
zobrazit profil Milan Richter
Milan Richter