Václav Budínský

Václav Budínský

Datum narození: 9. 8. 1948
Profese: spisovatel, filozof, publicista, básník, bavič, humorolog
Znamení: Lev

Související celebrity

Životopis

Spisovatel a filozof Václav Budinský je autorem řady zábavných i naučných publikací, které začal vydávat po listopadu 1989.

Absolvoval Filozofickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze. Již na studiích Václava Budínského zaujala problematika způsobu života se zvláštním zaměřením na čtyři základní oblasti: humor, erotiku, gastronomii a společensky akceptované drogy.

VÁCLAV BUDÍNSKÝ - JAK SE STAL LOBBISTOU

Spisovatel, publicista, básník, bavič a humorolog Václav Budínský začal po Sametové revoluci 1989 vydávat knihy z různých oborů, jako třeba sexuologie (Sexuální hry a hříčky) a gastronomie. Napsal několik speciálních kuchařek (např. Radost v kuchyni aneb Zábavná kuchařka pro celou rodinu).

VÁCLAV BUDÍNSKÝ VYTVOŘIL NOVÝ ČESKÝ REKORD

Václav Budínský je autorem řady knih. Jmenujme např. Gymnázium: humoristický román, Humor (nejen) pro právní praxi, Vtipy ze studia Rosa, Anekdoty na pokračování (erotické), Nejlepší židovské anekdoty nebo To nejlepší ze Švejka.

Cizí Václavu Budínskému není ani politická satira, což dokazují jeho publikace Václavka a Dášenka aneb Václav Havel a druhá první dáma ve vtipech, anekdotách a hádankách nebo Jaký je rozdíl mezi Klausem a bohem?, aneb, Václav Klaus ve vtipech, anekdotách a hádankách.

O VÁCLAVU BUDÍNSKÉM ČTĚTE ZDE>>

Manželkou Václava Budínského je právnička Helena Válková.

 

Další Spisovatelé

zobrazit profil Rudolf Čechura
Rudolf Čechura
zobrazit profil Jelena Mašínová
Jelena Mašínová
zobrazit profil Petra Braunová
Petra Braunová
zobrazit profil Edgar Allan Poe
Edgar Allan Poe
zobrazit profil Jan Otčenášek
Jan Otčenášek
zobrazit profil Zdena Salivarová
Zdena Salivarová