princ William

Datum narození: 21. 6. 1982
Místo narození: Londýn
Profese: následník britského trůnu
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Princ William Arthur Philip Louis, jeho královská Výsost vévoda z Cornwallu a Walesu, syn krále Karla III. a Lady Diany, je dědicem britského trůnu.

Princ William je rytířem Podvazkového řádu a vzděláním magistr umění. Je také prezidentem Anglické fotbalové asociace, podporuje fotbalový klub Aston Vila FC. Narodil se 21. června 1982 v nemocnici Sv. Marie v Paddingtonu v Západním Londýně. Přes svého dědečka z matčiny strany je William potomkem krále Karla II. Stuarta. Pokud se William stane králem, bude prvním britským panovníkem po královně Anně Stuartovně, který má předky z rodu Stuartovců. William má mladšího bratra prince Harryho, který se narodil 15. září 1984.

PRINC JE HRDÝ NA MATKU, ŽE PŘIZNALA BULIMII

Williamova matka zemřela v roce 1997

Princova matka princezna Diana zemřela 31. srpna 1997 při automobilové nehodě v Paříži. Její smrt přišla krátce po tom, co Diana strávila s oběma syny prázdniny v jižní Francii. V okamžiku matčina skonu se nacházeli oba princové, William a Harry, spolu s v září 2022 zesnulou královnou Alžbětou II. a s otcem, tehdy princem Charlesem, od září 2022 králem Karlem III., na zámku Balmoral ve Skotsku. Jejich otec je v noci probudil a sdělil jim smutnou zprávu o matčině smrti.

V roce 2001 začal princ William navštěvovat Univerzitu v St. Andrews ve Skotsku. Nejdříve byla jeho oborem historie umění, pak ale přešel na studium zeměpisu. Studium dokončil v roce 2005 a získal titul Master of Arts. Je to nejvyšší akademické ocenění, jakého se kdy následníkovi britského trůnu dostalo. Na univerzitě užíval jméno William Wales. V roce 2005 začala média probírat princův dlouhodobý vztah s jeho přítelkyní Kate Middleton, jeho spolužačkou z univerzity, se kterou se začal stýkat koncem roku 2003. 

S Kate má Wiilams dva syny a dceru

Kate Middleton navštívila princovo ukončení studia na Královské vojenské akademii dne 15. prosince 2006. To bylo poprvé, co se na nějaké významné akci objevila jako host prince Williama. 14. dubna 2007 média rozšířila zprávu, že se pár rozešel na prázdninách ve Švýcarsku. V červnu 2007 se ale opět objevili spolu na večírku. V červenci se pak Catherine Middleton zúčastnila koncertu pro zemřelou princeznu Dianu ve Wembley. V srpnu 2007 pak média oznámila, že princ a jeho přítelkyně se usmířili a obnovili svůj vztah.

O PRINCI WILLIEMOVI ČTĚTE ZDE>>

V dubnu 2011 se pak ve Westminsterském opatsví uskutečnila svatba. Dne 22. července 2013 se jim narodil syn George Alexander Louis z  Walesu (česky Jiří Alexandr Ludvík). Je prvorozeným synem prince Williama, védody z Walesu a tedy dalším nástupníkem trůnu. Na podzim 2014 oznámili královští manželé, že čekají dalšího potomka. Narodila se jim princezna Charlotte. Potřetí stále půvabná Kate otěhotněla v létě 2017, princ Louis Arthur Charles se narodil v 23. dubna 2018.

V březnu 2023 s odvoláním na britské zdroje přišel server Marca.com., s tím že princ William má milenku, a to bývalou modelku Sarah Rose Hanbury.

 

Další Osobnosti

zobrazit profil Jackie Chan
Jackie Chan
zobrazit profil Jan Kolomazník
Jan Kolomazník
zobrazit profil Miroslav Lidinský
Miroslav Lidinský
zobrazit profil Kristen Stewart
Kristen Stewart
zobrazit profil Jiří Cieńciała
Jiří Cieńciała
zobrazit profil Tomáš Vokoun
Tomáš Vokoun
zobrazit profil Jiří Kajínek
Jiří Kajínek
zobrazit profil Lukáš Dubec
Lukáš Dubec