Milan Baroš

Datum narození: 28. 10. 1981
Místo narození: Valašské Meziříčí
Váha: 72 kg
Výška: 179 cm
Profese: fotbalový útočník
Znamení: Štír

Související celebrity

Životopis

Milan Baroš je fotbalový dravec. Do brány se dere hlava nehlava už od šesti let. Z Vigantic to dopracoval přes Baník až do anglického Liverpoolu a samozřejmě do české reprezentace.

Začínal s fotbalem jako dítě, kdy běhal za dorostenecké Vigantice a Rožnov pod Radhoštěm. Z ostravského Baníku Milan Baroš přešel v roce 2002 do Liverpoolu, se kterým vyhrál anglický pohár a později i Ligu mistrů.

MILAN BAROŠ SE OPŘEL DO SUDÍCH

Baroš podporoval fotbalovou mládež

V létě 2005 přestoupil za 6,5 milionu liber do birminghamského týmu Astona Villa. Po krátké peripetii ve francouzském manšaftu Lyonu, s nímž si Milan Baroš opět potěžkal ligový pohár, přešel do čtyřletého angažmá Galatasaray v Turecku.

Ke konci období ho hlavní kouč nepouštěl dlouhodobě do hry, proto se Milan Baroš domluvil na odchodu. Po jedenácti letech se vrátil do Baníku. Svůj plat 20 000 korun dával ostravskému klubu na rozvoj fotbalové mládeže.

Útočné duo Baroš vytvořil s Kollerem

Svou skvělou formu, rychlost a přehled v malém vápně předváděl také v mládežnických výběrech české reprezentace. Na mistrovstvích Evropy do jednadvaceti let Milan Baroš vybojoval spolu s národní jedenáctkou stříbro a v roce 2002 i zlato.

O dva roky později Milan Baroš přivezl s A mužstvem bronz z Mistrovství Evropy 2004 konaném v Portugalsku. Útočné duo vytvořil s dlouhánem Janem Kollerem. Oba drží přední příčky v počtu nastřílených branek v reprezentačních zápasech, zároveň patří do Klubu ligových kanonýrů.

Baroš byl vyloučen z národního týmu

V roce 2009 byl Milan Baroš spolu s několika dalšími hráči z národního týmu vyloučen kvůli pozápasovým radovánkám s prostitutkami. Do reprezentace byl znovu povolán po několika měsících. Aféru způsobil také o dva roky dříve, kdy si před kamerunským hráčem zacpal nos a mával před ním rukou.

Disciplinární komise mu za nesportovní chování dala stopku na tři zápasy. O pár měsíců později byl Milan Baroš zadržen za rychlou jízdu. Francouzští policisté mu radarem naměřili 271 kilometrů za hodinu, což byl jejich nový rekord.

Milan Baroš v aketě Fotbalista roku

Mezi jeho úspěchy patří titul nejlepšího tureckého střelce pro rok 2009. Stejného výsledku dosáhl také na Mistrovství Evropy 2004. Jedenkrát vyhrál Milan Baroš anketu Fotbalista roku v kategorii Talent roku.

Reprezentaci Milan Baroš opustil po čtvrtfinálovém boji na Euru 2012, jeho slabé výkony byly předtím kritizovány jak odbornou, tak laickou veřejností. Návrat neplánuje.

O MILANU BAROŠOVÍ ČTĚTE ZDE>>

V roce 2009 se Milan Baroš po čtyřletém vztahu oženil s přítelkyní Terezou Frankovou. Podobizny svých synů Patrika a Mattea si nechal vytetovat na tělo. Mezi jeho bývalé partnerky patří modelky Zuzana Belohorcová, Kateřina Průšová, Eva Kiliánová nebo herečka Hana Kovaříková.

V roce 2022 přinesla média informaci o rozpadu manželství Milana a Terezy Barošových.

 

Články o celebritě

Další Sportovci

zobrazit profil Jan Kubičík
Jan Kubičík
zobrazit profil Jiří Hanzlík
Jiří Hanzlík
zobrazit profil Eden Hazard
Eden Hazard
zobrazit profil Milan  Toman
Milan Toman
zobrazit profil Imrich Bugár
Imrich Bugár
zobrazit profil Štěpánka Hilgertová
Štěpánka Hilgertová
zobrazit profil Karel Piták
Karel Piták
zobrazit profil David Lafata
David Lafata