Roman Koudelka

Datum narození: 9. 7. 1989
Místo narození: Turnov
Váha: 55 kg
Výška: 170 cm
Profese: skokan na lyžích
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Skokan na lyžích Roman Koudelka, který byl považován za velký talent, zvlášť poté, co slavil vítězství na juniorském mistrovství světa, se kvalifikoval na ZOH v Jižní Koreji 2018.

Když se Roman Koudelka stal v roce 2007 juniorským mistrem světa, Štěstěna se mu začala vyhýbat. V závodech Světového poháru skončil několikrát čtvrtý. Bronz získal v roce 2011 v Harrachově, kde doletěl na hranici 211 metrů. První závod SP vyhrál v listopadu 2014 v Klingenthalu, kde zvítězil díky skokům dlouhým 138 a 139,5 m.

ROMAN KOUDELKA – ROZHOVOR O TOM, CO CHYBĚLO

Na ZOH ve Vancouveru 2010 se Roman Koudelka v závodě na velkém můstku umístil na 23. místě, na středním můstku byl 12. a v závodě družstev pomohl českému týmu k sedmé příčce. Na ZOH v Soči 2014 skončil v závodě na středním můstku šestnáctý, na velkém devatenáctý. Česko bylo opět sedmé.

Roman Koudelka, který byl po svých juniorských úspěších považován za velký talent, se kvalifikoval i na Zimní olympijské hry v Pchjongčchangu 2018.

O ROMANU KOUDELKOVI ČTĚTE ZDE>>

Přes čtyři roky chodil s Pavlínou Cermanovou, jejíž jméno měl napsané na rukavici, se kterou po seskocích mával do televizních kamer. Jejich vztah ale nevyšel. S manželkou AndreouRoman Koudelka syna Karla.

VŠE O ZOH V PCHJONGČCHANGU 2018 NAJDETE ZDE>>

 

Články o celebritě

Leyhe ovládl poprvé závod SP, kraloval doma. Koudelka bodoval na 28. místě Leyhe ovládl poprvé závod SP, kraloval doma. Koudelka bodoval na 28. místě Německý skokan na lyžích Stephan Leyhe vyhrál před domácím publikem ve Willingenu poprvé v kariéře z... číst článek
Turné čtyř můstků: triumf slaví Kubacki i český kouč, Koudelka skončil sedmnáctý Turné čtyř můstků: triumf slaví Kubacki i český kouč, Koudelka skončil sedmnáctý Polský skokan na lyžích Dawid Kubacki vyhrál poslední závod Turné čtyř můstků v Bischofshofenu a sta... číst článek
Čeští skokani skončili v Oslu sedmí, zkrácený závod vyhráli Norové Čeští skokani skončili v Oslu sedmí, zkrácený závod vyhráli Norové Družstvo českých skokanů na lyžích ve složení Viktor Polášek, Lukáš Hlava, Čestmír Kožíšek a Roman K... číst článek

Další Sportovci

zobrazit profil Jaroslav Švach
Jaroslav Švach
zobrazit profil Marek Kulič
Marek Kulič
zobrazit profil Šimon Hrubec
Šimon Hrubec
zobrazit profil Venus Williams
Venus Williams
zobrazit profil Patrik Gedeon
Patrik Gedeon
zobrazit profil Tomáš Koubek
Tomáš Koubek
zobrazit profil Tomáš Hübschman
Tomáš Hübschman
zobrazit profil Dominik Suchý
Dominik Suchý