Veronika Machová

Datum narození: 17. 8. 1990
Místo narození: Rokycany
Míry: 89–64–93
Výška: 178 cm cm
Profese: módní návrhářka a modelka
Znamení: Lev

Související celebrity

Životopis

Nositelka titulu Česká Miss World 2010 Veronika Machová je módní návrhářka, která žije s hokejovým útočníkem Romanem Červenkou.

Rodačka z Rokycan (její matka ale pochází z ruského Volgogradu) se po středoškolském studiu návrhářství oděvů v Plzni vypravila do Prahy na Pedagogickou fakultu Univerzity Karlovy. Největším úspěchem Veroniky Machové je titul Česká Miss World 2010. Jedná se o nejkrásnější dívku, kterou v rámci soutěže Česká miss vybírá porota (vítězka s titulem Česká miss vzejde z veřejného hlasování televizní diváků; v roce 2010 se jí stala Jitka Válková). Předsedou  poroty, která se rozhodla pro Veroniku Machovou, byl známý herec akčních filmů Jean-Claude van Damme, který vítězku osobně ošerpoval. Veronika Machová poté reprezentovala Česko na Miss World v Číně.

Své ladné křivky propůjčila Veronika Machová kampani módní návrhářky Libky Safr, pro niž nafotila sérii kontroverzních fotek (šňupání kokainu, záběry ze hřbitova). V roce 2012 přišla na jeden rok o řidičský průkaz. „Nasbírala jsem 12 bodů za přestupky,“ prozradila.

Jejím přítelem je hokejový útočník Roman Červenka. Procestovala s ním svět, žila s ním jak v ruském Omsku, kde působil, tak v kanadském Calgary. V prosinci 2012 porodila Veronika Machová Červenkovi v pražské porodnici U Apolináře syna Denise. Přišel na svět císařským řezem. Během těhotenství se Veronika Machová stáhla ze společenského života, přibrala totiž 25 kilo.

 

Další Osobnosti

zobrazit profil Milan Baroš
Milan Baroš
zobrazit profil Tereza Vlčková
Tereza Vlčková
zobrazit profil Roger Federer
Roger Federer
zobrazit profil Jana Nečasová
Jana Nečasová
zobrazit profil Jaromír Dulava
Jaromír Dulava
zobrazit profil Jan Souček
Jan Souček
zobrazit profil Zdenka Szukalská
Zdenka Szukalská
zobrazit profil Lubomír Lipský
Lubomír Lipský