Olga Sobotková

Datum narození: 18. 5. 1981
Přezdívka: Paní Columbová
Místo narození: Měšice u Tábora
Profese: bývalá manželka expremiéra
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

Olga Sobotková nemá ráda popularitu. Před objektivy kamer a fotoaparátů se nerada objevovala i poté, co se její manžel Bohuslav Sobotka stal premiérem.

Olga Sobotková se narodila jako Olga Pekárková v jižních Čechách. Vystudovala Střední zemědělskou školu v Táboře (ukončila ji v roce 1999) a v podstatě hned, jako mladá dvacetiletá slečna, začala pracovala na sekretariátu poslaneckého klubu ČSSD. Tam poznala svého budoucího manžela, Bohuslava Sobotku, jemuž ostatně dělala asistentku, když se stal v roce 2001 předsedou sociálně demokratického poslaneckého klubu.

OLGA SOBOTKOVÁ ROZJELA SVŮJ BYZNYS 

Vzali se v dubnu 2003 na zámku Hluboká (to už byl Bohusav Sobotka ministrem financí) a Olga Sobotková si díky úspěšné kariéře svého manžela může dovolit luxus zůstat ženou v domácnosti. Zvláště po lednu 2014, kdy pomyslně vystřídala Ivetu Rusnokovou ve "funkci" paní premiérové.

S bývalým manželem BohuslavemOlga Sobotková syny Davida (narozen 2003) a Martina (narozen 2009). Pár se rozvedl koncem září 2018.

O OLZE SOBOTKOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Olga Sobotková si od médií vykoledovala přezdívku záhadná Paní Columbová (podle slavného detektivního seriálu Columbo, jehož hlavní představitel má manželku, o níž se téměř v každém díle mluví, ale nikdo ji nikdy neviděl), neboť nemá ráda publicitu a svého manžela málokdy někam doprovází. To se nezměnilo ani poté, co se Bohuslav Sobotka stal předsedou vlády. Olga Sobotková se jako jedna z mála partnerek českých vrcholných politiků nenchá přimět k tomu, aby se zapojila např. do předvolebních kampaní. ČSSD na Sobotku několikrát tlačila, aby svoji půvabnou manželku a někdejší asistentku stranicky "zapřáhl". Ale nepodařilo se.

 

Další Osobnosti

zobrazit profil Gabriela Kalábková
Gabriela Kalábková
zobrazit profil Rupert Grint
Rupert Grint
zobrazit profil Kristýna Podzimková
Kristýna Podzimková
zobrazit profil Daniel  Brühl
Daniel Brühl
zobrazit profil Veronika Arichteva
Veronika Arichteva
zobrazit profil Adam Mišík
Adam Mišík
zobrazit profil Tomáš Řepka
Tomáš Řepka
zobrazit profil Pavel Háša
Pavel Háša