Ellen DeGeneres

Datum narození: 26. 1. 1958
Místo narození: Metairie, Louisiana, USA
Výška: 171 cm
Profese: moderátorka, komička, herečka
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Ellen DeGeneres je americká moderátorka, komička a herečka, kterou proslavila její televizní show The Ellen DeGeneres Show. Je držitelkou 14 cen Emmy.

Ellen DeGeneres se narodila 26. ledna 1958 v malém městě ve státě Louisiana. Vyrůstala v New Orleans a v Texasu. Byla zaměstnaná jako loupačka ústřic nebo i malířka pokojů. Její první vystoupení se uskutečnilo na neformální párty u přátel. Nejenže kamarády pobavila, ale začala také pracovat na osobitém, ženském, lehce neurotickém charakteru, kterým později oslovila široké publikum.

Ellen DeGeneres ze začátku předváděla své komediální vystupování v kavárnách a různých klubech v New Orleans, později i po celém území USA. V roce 1982 získala první místo v prestižní a uznávané soutěži Nejzábavnější osobnost Ameriky

Ellen DeGeneres se prosadila i jako televizní a filmová herečka. Zahrála si v seriálech Open House (1989), Laurie Hill (1992), Jsem do tebe blázen (1992) nebo v Ellen (1994). Objevila se i v komediích Šišouni v New Yorku (1993), Mr. Wrong (1996) a svůj hlas propůjčila rybičce Dori v animovaném filmu Hledá se Nemo (2003).

Ellen DeGeneres má od roku 2003 svou velmi populární televizní show The Ellen DeGeneres Show, kam chodí spousta zajímavých a především slavných hostů. Mohli jsme u ní vidět například herečku Jennifer Aniston, zpěvačky Madonnu a Britney Spears nebo Paris Jackson, dceru zemřelé popové legendy Michaela Jacksona. 

Ellen DeGeneres se v roce 2010 zúčastnila jako porotce deváté řady talentové soutěže American Idol (v ČR formát známý jako Česko hledá SuperStar), objevila se v této roli i v jedom z dílů animovaného seriálu Simpsonovi (epizoda Judge Me Tender). V roce 2014 moderovala předávání filmových cen Oscar, kde společně s dalšími celebritami vyfotila nejslavnější selfie na světě.  

Ellen DeGeneres se roku 1997 v talk-show Oprah Winfrey (The Oprah Winfrey Show) přiznala ke své lesbické orientaci a stala se významnou představitelkou gay hnutí a boje proti AIDS. Její první životní partnerkou byla herečka Anne Heche (Vrtěti psem, Muži na stromech), se kterou udržovala vztah v letech 1997-2000.

Ellen Degeneres také v letech 2001-2004 chodila se známou fotografkou, herečkou a režisérkou Alexandrou Hedison, která je od roku 2014 manželkou jiné slavné lesbické herečky, Jodie Foster. Od roku 2008 je její manželkou herečka Portia de Rossi (Ally McBealová).

 

Články o celebritě

Vítězství Meghan nad královskou rodinou? Harry se na korunovaci neohřeje! Vítězství Meghan nad královskou rodinou? Harry se na korunovaci neohřeje! Jak již bylo potvrzeno, princ Harry (38) se sice na korunovaci svého otce Karla III. (73) do Anglie ... číst článek
Hollywoodský hezounek Colin Farrell je už zase k mání: Rozchod po 5 letech! Hollywoodský hezounek Colin Farrell je už zase k mání: Rozchod po 5 letech! Slavný hollywoodský fešák a napravený bouřlivák Colin Farrell (46) má podle všeho velkou smůlu na pa... číst článek
Největší trapasy z Oscarů! Pády, incestní polibky i facka v přímém přenosu Největší trapasy z Oscarů! Pády, incestní polibky i facka v přímém přenosu Slavnostní ceremoniál k předávání Oscarů, který letos proběhne v noci z neděle na pondělí 13. března... číst článek

Další Moderátoři

zobrazit profil Bára Niničová
Bára Niničová
zobrazit profil Heda Čechová
Heda Čechová
zobrazit profil Tereza Pergnerová
Tereza Pergnerová
zobrazit profil Taťána Míková
Taťána Míková
zobrazit profil Alena Zárybnická
Alena Zárybnická
zobrazit profil Hana Kousalová
Hana Kousalová
zobrazit profil Matěj Misař
Matěj Misař
zobrazit profil Gabriela Kratochvílová Lašková
Gabriela Kratochvílová Lašková