Katy Perry

Katy Perry

Datum narození: 25. 10. 1984
Místo narození: Santa Barbara, Kalifornie, USA
Váha: 60 kg
Výška: 169 cm
Profese: zpěvačka, textařka
Znamení: Štír

Související celebrity

Životopis

Katy Perry, je krásná a talentovaná americká zpěvačka, která svým kontraaltem dokáže nadchnout mnoho lidí. Její hity dostaly platinová ocenění a také jako jediná zpěvačka v historii popu získala pět hitů číslo jedna a to na jednom albu.

Katy Perry, vlastním jménem Katheryn Elizabeth Hudson, je americká zpěvačka, textařka a hudebnice. Ke svému uměleckému jménu přišla tak, že původně chtěla být Katy Hudson, ale to by se nápadně podobalo zpěvačce Cate Hudson. Zvolila pro to volbu Katy Perry. Perry se jmenovala její matka za svobodna. Pěveckou kariéru odstartovala díky svému hitu Ur So Gay z roku 2007 a poté prorazila hitem I Kissed A Girl, který vyšel v roce 2008. Jejím dalším mega hitem byl Hot n cold, který společně s hitem I Kissed a Girl byly v USA oceněny třikrát, jako platinové hity.

Katy vyrostla v rodině kazatelů, kteří jezdili po celé zemi, aby mohli hlásat slovo boží. Není tedy divu, že i malá Katy byla pobožná, ovšem její večerní modlitby před spaním byly trochu zvláštní. Modlila se k Bohu, aby jí dal slávu a hlavně velká prsa. Její rodiče ale její slávu moc nepodporují. Její otec jí dokonce nazval, že je ďáblovým dítětem a na bohoslužbách prosí věřící, aby se za jeho dceru pomodlili. 

Katy se o svou uměleckou dráhu pokoušela už dříve, což jí bohužel nevyšlo, ale stejně to nevzdala a díky hitu I Kissed A Girl začala bourat žebříčky světových hitparád. Začal se o ní projevovat čím dal větší zájem a Katy se stala slavnou zpěvačkou, která patří mezi nejznámější osobnosti světa. Její koncerty bývají většinou vyprodané. V únoru 2015 měla i koncert v ČR, který sklidil opravdu velký úspěch. Její předskokankou byla nová vycházející hvězdička Charli XCX, která už také začíná sklízet úspěchy po celém světě.

Má dokonce svůj vlastní dodatek ve hře The Sims 3, který se jmenuje Sladké radosti Katy Perry. Je to dodatek hlavně pro mladé slečny. Katy má v The Sims 3 ještě jeden dodatek ke hře, který se jmenuje Katy Perry Showtime (Staň se hvězdou). Hra The Sims sklízí obrovské úspěchy a s těmito dodatky určitě ještě větší.

 

Další Zpěváci

zobrazit profil Jan Nedvěd
Jan Nedvěd
zobrazit profil Olga Lounová
Olga Lounová
zobrazit profil Reago (Ladislav Pham)
Reago (Ladislav Pham)
zobrazit profil John Lennon
John Lennon
zobrazit profil Mariah Carey
Mariah Carey
zobrazit profil Katarína Knechtová
Katarína Knechtová
zobrazit profil Tomáš Savka
Tomáš Savka
zobrazit profil David Bowie
David Bowie