Helena Bonham Carter

Helena Bonham Carter

Datum narození: 26. 5. 1966
Místo narození: Londýn
Profese: herečka, dabérka, zpěvačka
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Herečka Helena Bonham Carter je známá svým nekonvenčním smyslem pro módu, a svými hereckými výkony, ale také jejím ex-partnerem, který není nikdo jiný než Tim Burton.

 Byla jmenována jako nejlepší herečka všech dob. Na seznamu se objevuje vedle jmen jako Judi Denchová nebo Audrey Hepburnová. Za roli ve filmu Králova řeč byla nominována na Oskara za nejlepší herečku ve vedlejší roli. Figurovala v mnoha filmech režiséra, spisovatele a producenta Timothyho Burtona, který byl 13 let jejím partnerem. Společně, pracovali na filmu Planeta opic, kde se s režisérem zasnoubila. Nikdy se nevzali, ale i přes problémy s plodností spolu mají dvě děti, Billy Raymonda Burtona a Nell Burton. Po rozchodu s režisérem tvrdí, že své děti stále vychovávají oba, a jsou dobrými přáteli. Timem Burtonem měla velice okázalý vztah, bydleli každý ve svém domě, domy však byly propojeny tunelem. Objevuje se často vedle hereckého kolegy Johnnyho Deppa. Společně natáčeli Alenku v říši divů, kde si mimo jiné zahráli také s Anne Hathawayovou a Miou Wasikowskou,nebo Sweeny Todda: Ďábelského holiče z Fleet Street.

Věnuje se také charitě, pro kterou nafotila akty, kde objímá rybu. Fotky nafotila pro nadaci Blue Marine Foundation, pro projekt Fish Love. Fotkami bojuje proti nadměrnému odlovu Tuňáka velkookého.

 

Další Osobnosti

zobrazit profil Jiří Pařízek
Jiří Pařízek
zobrazit profil Bruna Marquezine
Bruna Marquezine
zobrazit profil Réka  Derzsi
Réka Derzsi
zobrazit profil Jan Čenský
Jan Čenský
zobrazit profil Patrik Holubář
Patrik Holubář
zobrazit profil Daniel Nekonečný
Daniel Nekonečný
zobrazit profil Ivona Selníková
Ivona Selníková