Lukáš Nečesaný

Datum narození: 18. 3. 1992
Místo narození: Hořice
Výška: 188 cm
Profese: zproštěný z pokusu vraždy kadeřnice
Znamení: Ryby

Životopis

Lukáš Nečesaný byl obviněn z brutálního napadení kadeřnice v Hořicích. Soud ho uznal vinný a poslal jej do vězení na 13, později na 16 let. V listopadu 2017 ho obžaloby zprostil.

Zvlášť závažný zločin se odehrál 21. února 2013 v Hořicích v Podkrkonoší v ulici Pod lipou v malém dětském a pánském kadeřnictví. Jeho třiapadesátiletá provozovatelka zde byla brutálně napadena. Pachatel ji napadl tupým předmětem, zřejmě rozpůleným polenem, a to nejméně šesti opakovanými údery značné intenzity do hlavy ženě způsobil závažná poranění.

LUKÁŠ NEČESANÝ - KAUZU DOSTAL JINÝ SOUDCE

Policie Nečesaného zatkla před školou

Kadeřnici, kterou okradl o peněženku s doklady a desetitisícovou hotovost a tržbu 1500 korun, zanechal v tratolišti krve, zamkl a odešel. Život jí zachránil syn, který ji našel údajně zcela náhodou (rozhodl vykonat v matčině podniku potřebu) a přivolal lékařskou pomoc. Kadeřnice byla několik týdnů v komatu, tedy samozřejmě naprosto neschopná výslechu.

Lukáše Nečesaného policie obvinila na základě nepřímých důkazů poté, co jej několik dní po pokusu o vraždu, 7. března 2013, surovým způsobem zatkla před budovou gymnázia. Syn generálního ředitele Krajské nemocnice Liberec Luďka Nečesaného od počátku případu obvinění odmítal.

Lukáš Nečesaný byl 31. srpna 2016 odvolacím soudem odsouzen k 13 letům vězení za pokus o vraždu. Senát nepřihlédl ani k prohlášení jednadvacetileté Jany. Dívka tvrdila, že vyšetřovatel kauzy Milan Jušta s ní měl poměr a prozradil jí, že na Nečesaného celé obvinění navlékli.

Nečesaný vysoudil náhradu za stíhání

Na základě odvolání se případ projednával opakovaně. Lukáš Nečesaný si vyslech jak ještě přísnější trest (16 let vězení), tak zproštění obžaloby, k čemuž soud nepravomocně dospěl v listopadu 2017. Definitivní tečku za kauzou udělal koncem května 2019 nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman, který se rozhodl nepodat dovolání proti zprošťujícímu verdiktu.

Městský soud v Praze Lukáši Nečesanému v dubnu 2023 přiznal náhradu újmy 1,57 milionu korun a úroky z prodlení za nezákonné stíhání a za dva roky ve vězení.

O LUKÁŠOVI NEČESANÉM ČTĚTE ZDE>>

Lukáš Nečesaný se narodil v Hořicích v Podkrkonoší, kde bydlel u své babičky. Od svých zámožných rodičů dostával kapesné, o kterém si většina studentů může nechat jen zdát. Za maturitu měl slíbené auto.

Lukáš Nečesaný chtěl do USA

Po zkoušce z dospělosti si Lukáš Nečesaný chtěl udělat kurz trenéra kulturistiky, aby mohl pracovat v rodinném fitness centru, a navíc mířil na vysokou školu v Mladé Boleslavi. Studovat chtěl dálkově. Snil o tom, že se podívá do USA, což vzhledem k finanční situaci rodiny nebylo nesplnitelné.

Mezi zájmy Lukáše Nečesaného patří fitness, tunning, rychlá auta, hezké dívky a snowboard. Je ženatý. Manželka se jmenuje Veronika a mají spolu dítě.

 

Články o celebritě

Další Všichni

zobrazit profil Gabriela Kloudová
Gabriela Kloudová
zobrazit profil Monika Kramná
Monika Kramná
zobrazit profil Alena Bosáková
Alena Bosáková
zobrazit profil Jan Bartoška
Jan Bartoška
zobrazit profil Jiří Král
Jiří Král
zobrazit profil Leo Steiner
Leo Steiner
zobrazit profil Lucie Černá
Lucie Černá