Ric Ocasek

Datum narození: 23. 3. 1949
Datum úmrtí: 15. 9. 2019
Místo narození: Baltimore, Maryland, USA
Výška: 193 Hudebník cm
Profese: zpěvák, skladatel, hudební porducent
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Ric Ocasek byl manželem topmodelky Pauliny Pořízkové. Předci obou amerických hvězd pocházeli z někdejšího Československa.

Ric Ocasek, rodným jménem Richard T. Otcasek, byl americký zpěvák, skladatel a hudební producent. Prarodiče umělce pocházeli z Československa; jeho otec se již narodil v USA.

O RICOVI OCASEKOVI ČTĚTE ZDE>>

Svou kariéru Ric Ocasek zahájil počátkem 70. let 20. století ve folkové skupině Milkwood. V roce 1976 spoluzaložil skupinu The Cars. V ní působil do jejího rozpadu v roce 1988 a poté znovu od roku 2010, kdy byla kapela obnovena.

Již od roku 1982 začal Ric Ocasek vydávat alba pod svým jménem. Rovněž působil jako producent - spolupracoval tak např. se skupinami Bad ReligionWeezer nebo No Doubt. V roce 2015 se podílel na albu Like a Puppet Show herce Johna Malkoviche.

Svůj osobní život kariéře neobětoval. Roku 1989 se Ric Ocasek oženil s topmodelkou a herečkou českého původu Pavlínou Pořízkovou, s níž žil v USA, kde se jeho manželka stala jednou z nejžádanějších krásek světa. V případě Rica nešlo o první manželství. Byl již ženat s půvabnou Suzanne, a to v letech 1972 až 1988.

Ric Ocasek měl několik dětí: Jonathan Raven, Christopher, Eron, Oliver Orion, Derek.

Slavný hudebník Ric Ocasek zemřel 15. září 2019. Bylo mu 75 let.

 

Články o celebritě

Nová láska jí nestačí? Pavlína Pořízková se psychicky sesypala v hotelu Nová láska jí nestačí? Pavlína Pořízková se psychicky sesypala v hotelu Přestože od smrti jejího manžela Rica Ocaska (†75), s nímž se tehdy modelka Pavlína Pořízková (58) r... číst článek
Pavlína Pořízková (58) o hledání partnera na seznamce: 40 »žabích polibků«! Pavlína Pořízková (58) o hledání partnera na seznamce: 40 »žabích polibků«! Od doby, co topmodelka Pavlína Pořízková (58) oficiálně přiznala nového přítele, doslova a do písmen... číst článek
Pavlína Pořízková svou novou lásku ulovila na prestižní seznamce: Jenom pro horních 10 tisíc! Pavlína Pořízková svou novou lásku ulovila na prestižní seznamce: Jenom pro horních 10 tisíc! Topmodelka s českými kořeny Pavlína Pořízková (58) v poslední době doslova září. Má k tomu velký dův... číst článek

Další Hudebníci

zobrazit profil Štěpán Rímský
Štěpán Rímský
zobrazit profil Zdeněk Vokatý
Zdeněk Vokatý
zobrazit profil Michal Pavlíček
Michal Pavlíček
zobrazit profil Petr Malásek
Petr Malásek
zobrazit profil Zdeněk Hrášek
Zdeněk Hrášek
zobrazit profil Avicii (Tim Bergling)
Avicii (Tim Bergling)
zobrazit profil Karel Holas
Karel Holas
zobrazit profil DJ Lucca - Lucie Dvořáková
DJ Lucca - Lucie Dvořáková