Jaroslava Pokorná Jermanová

Datum narození: 17. 8. 1970
Místo narození: Karlovy Vary
Profese: politička hnutí ANO 2011, 6. hejtmanka Středočeského kraje
Znamení: Lev

Související celebrity

Životopis

Politička hnutí ANO 2011 Jaroslava Pokorná Jermanová, v letech 2016 až 2020 hejtmanka Středočeského kraje, se ve volbách 2021 vrátila do Sněmovny.

Vystudovala obor provoz a ekonomika na Provozně ekonomické fakultě Vysoké školy zemědělské v Praze. Jaroslava Jermanová pracovala jako samostatná referentka, personalistka, asistentka ředitele v podniku Milford Praha či manažerka maloobchodní sítě prodejen s nábytkem AKSAMITE.

JAROSLAVA JERMANOVÁ - PROČ JÍ SPROSTĚ NADÁVALI

Jermanová byla starostkou Krhanic

Jaroslava Pokorná Jermanová začínala na komunální úrovni: v roce 1998 byla zvolena jako nezávislá kandidátka do zastupitelstva Krhanic na Benešovsku a mandát v dalších volbách obhájila. Stala se i starostkou této obce.

V roce 2004 Jaroslava Jermanová vstoupila do ODS, za níž se posunula do vyšší politiky - jako středočeská zastupitelka. V roce 2008 opět kandidovala, ale neuspěla, a to ani v parlamentních volbách 2010. Tak ODS opustila a za rok už byla členkou hnutí ANO 2011, kde se záhy stala předsedkyní středočeské organizace.

Pokornou vystřídala Pecková

Ve volbách 2013 Jaroslava Jermanová kandidovala jako lídryně ve Středočeském kraji a byla zvolena (poslankyní do roku 2017). Uspěla i v komunálních volbách 2014, kdy se stala benešovskou zastupitelskou a v lednu 2016 radní města. 

Tehdejší první žena Babišova hnutí Jaroslava Pokorná Jermanová se rozhodla stát středočeskou hejtmankou, což se jí po volbách 2016 podařilo. Do voleb 2020 ji hnutí vyslalo post obhájit, to se jí nepovedlo. Ve funkci ji vystřídala Petra Pecková za hnutí STAN.

V parlamentních volbách 2021 se Jaroslava Pokorná Jermanová umístila na třetí příčce středočeské kandidátky hnutí ANO a do dolní komory se opět vrátila.

O JAROSLAVĚ JERMANOVÉ POKORNÉ ČTĚTE ZDE>>

Politička Jaroslava Jermanová se vdala 18. června 2016 na zámku na Konopišti. Vzala si o 15 let mladšího Jakuba Pokorného. V září 2018 oznámila, že je se svým mužem těhotná. V březnu 2019 přivedla na svět dceru Emu.

 

 

 

 

Články o celebritě

Expert o poplatcích za ČT a rozhlas: Navýšení je nutné. Ale možná by financování šlo změnit Expert o poplatcích za ČT a rozhlas: Navýšení je nutné. Ale možná by financování šlo změnit Po ohlášení návrhu ministerstva kultury ohledně navýšení koncesionářských poplatků za Českou televiz... číst článek
Analýza Blesku: 606 257 slov ve sněmovní „žvanírně“! Kdo je králem žvanilů a kdo nemluví vůbec? Analýza Blesku: 606 257 slov ve sněmovní „žvanírně“! Kdo je králem žvanilů a kdo nemluví vůbec? Jak často vystupují jednotliví poslanci a kolik toho řekli na mikrofon? Blesk prošel přes 12 tisíc s... číst článek
Po čekají vládě úspory i Sněmovnu: Kdo dostane padáka? Po čekají vládě úspory i Sněmovnu: Kdo dostane padáka? Šetřit budou nejenom ministři, ale i čeští zákonodárci. Jak totiž zjistil deník Aha!, Sněmovna plánu... číst článek

Další Politici

zobrazit profil Jaroslava Puntová
Jaroslava Puntová
zobrazit profil Robert Stržínek
Robert Stržínek
zobrazit profil Daniela Kovářová
Daniela Kovářová
zobrazit profil Pavel Klíma
Pavel Klíma
zobrazit profil Denys Šmyhal
Denys Šmyhal
zobrazit profil Josef Pavlík
Josef Pavlík
zobrazit profil Martin Půta
Martin Půta
zobrazit profil Vítězslav Maláč
Vítězslav Maláč