Vítězslav Štefl

Vítězslav Štefl

Datum narození: 30. 9. 1960
Místo narození: Jindřichův Hradec
Profese: skladatel, kytarista, zpěvák, spisovatel, pedagog, politik ČSSD
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Kytarista, skladatel, spisovatel a pedagog Vítězslav Štefl se ve volbách 2016 stal sociálnědemokratickým kandidátem na senátora.

Do politiky se hudebník a publicista Vítězslav Štefl poprvé pokusil dostat v komunálních volbách 2010, kdy ještě jako bezpartijní kandidoval za ČSSD do Zastupitelstva obce Velké Březno v okrese Ústí nad Labem. Neuspěl. Stejně dopadla i jeho snaha vstoupit do krajské komunální politiky, tedy Zastupitelstva Ústeckého kraje, přesto mu ale bylo umožněno hostovat ve Výboru pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost. V zastupitelstvu obce Velké Březno zasedl po volbách 2014 (tehdy již jako člen ČSSD). Vítězslav Štefl se zapojil do práce tamní Komise kultury, školství, mládeže a sportu. Ve volbách do Senátu PČR v roce 2016 se stal kandidátem za ČSSD v obvodu č. 31 – Ústí nad Labem.

Pedagog Vítězslav Štefl ve spolupráci s Praha Music Center v září 1992 založil První českou rockovou kytarovou školu, jejíž klientela čítá žáky nejen z Česka, ale též ze zahraničí. Přes patnáct let vyučoval klasickou kytaru na ZUŠ. Je ředitelem a středoškolským profesorem českého jazyka a literatury na Střední průmyslové škole stavební a Střední odborné škole stavební a technické v Ústí nad Labem, stálým dopisovatelem magazínu pro muzikanty Muzikus, autorem učebnic Rocková kytara I., II. a III. a encyklopedie 15 + 3 kytaristů a 33 + 333 kytaristů. Publikoval ve vědeckých sbornících a účastnil se řady vědeckých konferencí.

Jméno jindřichohradeckého rodáka Vítězslava Štefla je již několik desetiletí spjato s hard rockovou formací Stará škola, v níž hraje na kytaru, zpívá a skládá texty. Z jeho dílny pochází například zpěvohra Záviš z Falkenštejna.

VŠE O KRAJSKÝCH A SENÁTNÍCH VOLBÁCH ZDE

 

Další Umělci

zobrazit profil Blanka Kulínská
Blanka Kulínská
zobrazit profil Natálie Kocábová
Natálie Kocábová
zobrazit profil Michal Klenecký
Michal Klenecký
zobrazit profil Jiří Grossman
Jiří Grossman
zobrazit profil Alexandre Katsapov
Alexandre Katsapov
zobrazit profil Renáta Suchánková
Renáta Suchánková
zobrazit profil Václav Hudeček
Václav Hudeček
zobrazit profil Bohdan Karásek
Bohdan Karásek