Tomáš Klus

Datum narození: 15. 5. 1986
Místo narození: Třinec
Profese: zpěvák, herec
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

Písničkář a herec Tomáš Klus do tlakového hrnce z papíru střádá hříčky, vzpomínky a pocity, které pak vychrlí na žasnoucí se publikum. Mezi jeho vzory patří Karel Kryl a Jaromír Nohavica.

Přes plavání a atletiku se Tomáš Klus dostal k modernímu pětiboji. V tretrách doklusal, na koni dojel, s kordem v ruce a pistolí za opaskem až ke zlaté medaili z Mistrovství Evropy. Z Třince se přestěhoval do Prahy, kde nastoupil na DAMU.

TOMÁŠ KLUS VERSUS ANDREJ BABIŠ

V roce 2007 Tomáš Klus vyhrál pěveckou soutěž Czechtalent ve Zlíně. O rok později vydal své první album Cesta do záhu(d)by. Následoval Hlavní uzávěr splínu a Racek, se kterým získal tři hudební Anděly, a to v kategoriích Zpěvák roku, Album roku a Nejprodávanější deska roku.

V roce 2012 Tomáš Klus vystřídal po dlouhých 13 letech Karla Gotta v čele zpěvácké oblíbenosti, stal se Českým slavíkem (rok nato byl druhý a pro další ročníky odstoupil ze soutěže). Za rok 2013 si vysloužil třetí místo v anketě Týtý v kategorii Zpěvák roku. První místo si jako Zpěvák roku vyzpíval na Óčku a v Žebříku. Cenu Anděl za Skladbu roku 2013 získal společně se skupinou Kryštof a to za singl Cesta.

Svým vzorům, jimiž jsou Karel Kryl a Jaromír Nohavica, se Tomáš Klus přiblížil i smyslem textů. Do nebe křičí Pánubohudooken, pamfletickým singlem brojícím proti českým poměrům. Iniciativní je i jeho singl Iniciativní. V jeho písních se skrývá vtip, láska, ironie, bolest i hravost. 

Tomáš Klus si zahrál mj. v divadle Ypsilon nebo v seriálu Hop nebo trop. Roli vysněného prince získal v pohádce Tajemství staré bambitky v režii Iva Macharáčka. Exceloval v pohádce Zdeňka Svěráka Tři bratři. Titulní role bratrů ztvárnil s kolegy Vojtěchem Dykem a Zdeňkem Piškulou.

O TOMÁŠI KLUSOVI ČTĚTE ZDE>>

Nějaký čas Tomáš Klus chodil s herečkou Lenkou Zahradnickou<strong></strong>. Mezi jeho partnerky patřily i herečka Veronika Nová, servírka Karolína Doležalová, violoncellistka Terezie Kovalová či zpěvačka Ewa Farna, se kterou uváděl Anděly (Ewa Farna o vztahu s Klusem - ČTĚTE ZDE).

S partnerkou Tamarou Kubovu se Tomáš Klus ukázal v pěvecké soutěži Hlas ČeskoSlovenska. V květnu 2013 mu porodila dceru Josefínu. V září 2013 se konala svatba. V roce 2016 se manželskému páru narodil syn Alfréd. Rok nato k dvěma potomkům přibyl třetí, a to dcera Jenovéfa.

 

Články o celebritě

Když kamery na Andělech zhasly: Hádka Kluse s manželkou, opilci na zemi a Poláková s ženou ruku v ruce! Když kamery na Andělech zhasly: Hádka Kluse s manželkou, opilci na zemi a Poláková s ženou ruku v ruce! I když předávání hudebních Cen Anděl 2023 nepatřilo k vrcholům třaskavé zábavy, o to víc si to hosté... číst článek
Aktivisté Klus a spol. na hudebních cenách Anděl: Opět zneužili ČT! Aktivisté Klus a spol. na hudebních cenách Anděl: Opět zneužili ČT! Už podruhé zneužili čeští umělci vyhlašování cen k propagaci svých politických názorů! Navíc brání z... číst článek
Hvězda Táty v nesnázích Fingerhutová má za sebou neobvyklý zákrok: Co si nechala zmenšit?! Hvězda Táty v nesnázích Fingerhutová má za sebou neobvyklý zákrok: Co si nechala zmenšit?! Přestože se o Štěpánce Fingerhutové (27) dá říct, že patří k nejpůvabnějším současným herečkám, ona ... číst článek

Další Zpěváci

zobrazit profil Frank Sinatra
Frank Sinatra
zobrazit profil Lemmy Kilmister
Lemmy Kilmister
zobrazit profil Radka Fišarová
Radka Fišarová
zobrazit profil Rytmus (Patrik Vrbovský)
Rytmus (Patrik Vrbovský)
zobrazit profil Eva Urbanová
Eva Urbanová
zobrazit profil Avril Lavigne
Avril Lavigne
zobrazit profil Markéta Procházková
Markéta Procházková
zobrazit profil Katarzia (Katarina Kubošiová)
Katarzia (Katarina Kubošiová)