Petr Fejk

Datum narození: 1. 9. 1964
Místo narození: Most
Profese: manažer, bývalý ředitel Zoo Praha, exombudsman ČD
Znamení: Panna

Související celebrity

Životopis

Manažer Petr Fejk, bývalý šéf České národní budovy v New Yorku, proslul jako dlouholetý ředitel Zoo Praha, která pod jeho vedením prošla rozsáhlou modernizací.

Krátce před Sametovou revolucí Petr Fejk absolvoval obor český jazyk, literatura, historie a pedagogika na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze. Posléze mj. učil na gymnáziu a vlastnil hudební klub Belmondo.

PETR FEJK V REFLEXU: ČTVRT MEGA JE PRD

Ve funkci ředitele Zoo Praha Petr Fejk působil od června 1997. Stal se prvním „neodborníkem“ v čele této zoologické zahrady. Za jeho vedení prošla pražská zoo výraznou modernizací, a to zejména po ničivé povodni v roce 2002. V listopadu 2008 obdržel Cenu ministra životního prostředí.

V létě 2009 Petr Fejk potvrdil svůj zájem o místo šéfa České národní budovy v New Yorku. Ve výběrovém řízení zvítězil a z funkce ředitele zoo odešel k 31. říjnu 2009. Jeho nástupcem se stal zoolog, popularizátor vědy a novinář Miroslav Bobek.

Jako ředitel České národní budovy v New Yorku měl Petr Fejk velké plány, které mu však zhatily neshody s vedením Českých center a nedostatek pravomocí k realizaci představ, s nimiž do této funkce šel.

V březnu 2011 Petr Fejk nastoupil do Českých drah na nově zřízené místo firemního ombudsmana kvality. Post po zhruba čtyřech měsících opustil, a to po zveřejnění, že bral 270 000 Kč a náhrady do výše 80 000 korun měsíčně. Podle svých slov patřil k nejhůře placeným členům vedení Českých drah.

Roku 2012 se Petr Fejk začal věnovat projektu Orbis Park, velkému zábavnímu parku, který zamýšlel v Česku vybudovat. Po odchodu z ČD, odkud údajně odletěl na zlatém padáku, jej podle jeho slov živily „motivační přednášky, poradenské služby a služby výkonného manažera“.

O PETRU FEJKOVI ČTĚTE ZDE>>

S módní návrhářkou Martinou NevařilovouPetr Fejk syna Olivera a dceru Adélu. V listopadu 2011 jej Blesk přistihl, když randil s kadeřnicí Lucií, v srpnu s mladou blondýnkou. S ní přijel ruku v ruce na MFF Karlovy Vary 2013.

 

Další Osobnosti

zobrazit profil Pavel Dytrt
Pavel Dytrt
zobrazit profil Petr Vlasák
Petr Vlasák
zobrazit profil Viviane Kerstin Terschawetz
Viviane Kerstin Terschawetz
zobrazit profil Simon Helberg
Simon Helberg
zobrazit profil Kristýna Kociánová
Kristýna Kociánová
zobrazit profil Oldřich Duchoň
Oldřich Duchoň
zobrazit profil Sandra Nováková
Sandra Nováková
zobrazit profil Lucie Černíková
Lucie Černíková