Ondřej Polanský

Ondřej Polanský

Datum narození: 22. 1. 1984
Místo narození: Ostrava
Profese: politik České pirátské strany, programátor
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Programátor Ondřej Polanský, politik České pirátské strany, byl v letech 2017 až 2021 poslancem za Moravskoslezský kraj.

Maturitu v oboru elektrotechnika Ondřej Polanský složil v roce 2003, do roku 2008 pak studoval informatiku a hospodářské dějiny na Vysoké škole ekonomické v Praze.

Poté Ondřej Polanský začal působit v mezinárodních firmách pracujících s informačními technologiemi, především v oblasti analýzy a zpracovávání velkých dat. V Ostravě se zapojil do občanských aktivit majících za cíl zlepšovat veřejný prostor.

Členem České pirátské strany se Ondřej Polanský stal hned při jejím vzniku, tedy roku 2009. V komunálních volbách 2010 za Piráty neúspěšně kandidoval do Zastupitelstva města Ostravy, stejně jako ve volbách 2014 a v krajských volbách 2012 i 2016 a parlamentních 2013.

Štěstí se na Ondřeje Polanského usmálo až ve volbách 2017, kdy za Piráty získal poslanecký mandát, a to z druhého místa jejich moravskoslezské kandidátky. V komunálních volbách 2018 nebyl zvolen ani do Zastupitelstva města Ostravy, ani do městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz. Ve Sněmovně působil do podzimu 2021.

Ondřeje Polanského zajímá architektura a urbanismus. Je aktivní sportovec, má rád moderní technologie, českou kinematografii, bílé víno a noční oblohu.

 

Další Politici

zobrazit profil Lucie Orgoníková
Lucie Orgoníková
zobrazit profil Kim Čong-un
Kim Čong-un
zobrazit profil Radek Holomčík
Radek Holomčík
zobrazit profil Andrea Babišová
Andrea Babišová
zobrazit profil Pcheng Li-jüan
Pcheng Li-jüan
zobrazit profil Jana Hanzlíková
Jana Hanzlíková
zobrazit profil Josef Janů
Josef Janů