PewDiePie (Felix Arvid Ulf Kjellberg)

Datum narození: 24. 10. 1989
Místo narození: Göteborg, Švédsko
Výška: 180 cm
Profese: youtuber
Znamení: Štír

Související celebrity

Životopis

Youtuber PewDiePie se již v roce 2013 stal nejznámější tváří internetu. Počátkem ledna 2019 se počet jeho odběratelů vyšplhal na neuvěřitelných bezmála 80 milionů.

Po gymnáziu Göteborgs Högre Samskola PewDiePie, vlastním jménem Felix Arvid Ulf Kjellberg, nastoupil na obor Ekonomika průmyslu a řízení technologií na Chalmerské technologické univerzitě. V dubnu 2010 si založil svůj kanál na YouTube, jemuž se začal plně věnovat, a proto v roce 2011 univerzitu opustil.

PEWDIEPIE A DALŠÍ MILIONÁŘI YOUTUBE

Již v roce 2012 měl jeho kanál milion odběratelů a rok nato jejich počet vzrostl na šest milionů. Posléze PewDiePie získal cenu za nejoblíbenější sociální show. V roce 2013 se stal nejznámější tváří internetu. Mezi jeho tvorbu patří Meme review, You Laugh You Lose, Pew News a další herní i jiná videa.

K únoru 2017 měl již zhruba 53 milionů odběratelů, v lednu 2019 se jejich počet vyšplhal na neuvěřitelných bezmála 80 milionů. Díky spolupráci s proslulými společnostmi (např. Disney) se PewDiePie stal jedním z nejlépe vydělávajících youtuberů světa.

PEWDIEPIE - O YOUTUBEROVI ČTĚTE ZDE>>

PewDiePie se narodil a společně se sestrou Fanny vyrůstal ve švédském Göteborgu. Z vlasti se se svou přítelkyní Marziou Bisognin (též populární youtuberka, známá jako CutiePieMarzia) odstěhoval do Itálie a později do Anglie. Pár se 27. dubna 2018 zasnoubil.

 

Další Osobnosti

zobrazit profil Oldřich Vízner
Oldřich Vízner
zobrazit profil Martin Rausch
Martin Rausch
zobrazit profil Sylva Ondrušíková
Sylva Ondrušíková
zobrazit profil Jana Vohralíková
Jana Vohralíková
zobrazit profil Rudolf Špoták
Rudolf Špoták
zobrazit profil Vojtěch Roček
Vojtěch Roček