Justin Turdeau

Justin Turdeau

Datum narození: 25. 12. 1971
Místo narození: Ottawa, Kanada
Výška: 188 cm
Profese: politik Liberální strany, 23. premiér Kanady

Související celebrity

Životopis

Politik Justin Trudeau, nejstarší syn někdejší ministerského předsedy Pierra Trudeaua a spisovatelky a herečky Margaret Trudeau, se v listopadu 2015 stal premiérem Kanady.

Navštěvoval stejnou střední školu Collège Jean-de-Brébeuf jako otec. Poté Justin Trudeau, celým jménem Justin Pierre James Trudeau, studoval literaturu na McGillově univerzitě. Druhý bakalářský diplom získal na univerzitě Britské Kolumbie. Pak vyučoval francouzštinu a matematiku.

JUSTIN TRUDEAU - JEHO MANŽELKA CHYTLA KORONAVIRUS

Posléze Justin Trudeau absolvoval polytechniku Montréalské univerzity. Začal také navštěvovat magisterský program environmentální geografie na McGillově univerzitě, ale studium nedokončil.

Justin Thurdeau se předvedl coby herec. Objevil se v minisérii TV CBC The Great War (2007), v níž ztvárnil postavu právníka a vojáka Talbota Mercera Papineaua, který padl v říjnu 1917 během třetí bitvy u Yper. Sám sebe si „zahrál“ v televizním filmu Můj milovaný mobil a počítač (2010).

Do vysoké politiky Justin Thurdeau vstoupil v říjnu 2008, kdy usedl do poslaneckého křesla v Dolní sněmovně. V dubnu 2013 byl zvolen předsedou Liberální strany Kanady a na podzim 2015 23. premiérem země. Po Joeovi Clarkovi se tak stal druhým nejmladším kanadským předsedou vlády a prvním potomkem expremiéra v tomto úřadu.

O JUSTINU THURDEAUOVI ČTĚTE ZDE>>

Nejstarší syn někdejšího ministerského předsedy Pierra Trudeaua a spisovatelky, herečky, fotografky a televizní moderátorky Margaret Trudeau se Justin Trudeau  v květnu 2005 oženil s moderátorkou Sophií Grégoire. Poprvé se setkali již v dětství, kdy byla spolužačkou jeho nejmladšího bratra Michela.

Premiérský pár má tři děti: Xaviera Jamese (narozen 2007), Ellu-Grace Margaret (narozena 2009) a Hadriena (narozen 2014).

 

Další Politici

zobrazit profil Adolf Klepš
Adolf Klepš
zobrazit profil Jaroslav Hejl
Jaroslav Hejl
zobrazit profil Romana Žatecká
Romana Žatecká
zobrazit profil Jana Černochová
Jana Černochová
zobrazit profil Jan Pijáček
Jan Pijáček
zobrazit profil Zdeněk Hřib
Zdeněk Hřib
zobrazit profil Jiří Rozbořil
Jiří Rozbořil
zobrazit profil Aleš Cabicar
Aleš Cabicar