Elizabeth Lail

Elizabeth Lail

Datum narození: 25. 3. 1992
Místo narození: Williamson County, Texas, USA
Výška: 173 cm
Profese: herečka
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Elizabeth Lail se proslavila jednou z hlavních rolí v úspěšném seriálu společnosti Netflix You (Ty). Byla za ni v roce 2019 nominována na The Saturn Awards.

Absolvovala bakalářské studium výtvarných umění na University of North Carolina School of the Arts. Elizabeth Lail debutovala v televizním seriálu Dead of Summer (Mrtvé léto) z roku 2016, který vytvořil stejný tým, jenž produkoval Once Upon a Time.

V roce 2018 se Elizabeth Lail stala hvězdou seriálu You (Ty) společnosti Netflix. Za roli Guinevere Beck byla roku 2019 nominována na The Saturn Awards v kategorii Nejlepší herečka ve streamované prezentaci.

Objevila se v řadě filmů, včetně hororů Countdown (2019) a Five Nights at Freddy's (2023). Jednu z ústředních postav Elizabeth Lail ztvárnila v romantických krimi sériích Ordinary Joe.

Za své výkony v televizi i ve filmu Elizabeth Lail sklízí chválu. Kritici si všímají jejího přirozeného talentu a schopnosti vyjádřit širokou škálu emocí.

Kromě své herecké práce je Elizabeth Lail také obhájkyní sociálních a ekologických témat a využívá svou platformu ke zvyšování povědomí o otázkách, jako je změna klimatu a sociální spravedlnost.

Věnuje se též divadlu. Diváci mohli talent a půvaby Elizabeth Lail obdivovat např. v off-broadwayské hře The Clearing.

Výrazně se prosazuje i na sociálních sítích. Elizabeth Lail sledují tisíce lidí na platformách, jako jsou Instagram a Twitter.

Elizabeth Lail se v roce 2021 vdala. Její manžel Nieku Manshadi je dětský zubař.

 

Další Herci

zobrazit profil Jiří Čapka
Jiří Čapka
zobrazit profil Veronika Korytářová
Veronika Korytářová
zobrazit profil Katarína Hasprová
Katarína Hasprová
zobrazit profil Marin Hinkle
Marin Hinkle
zobrazit profil Uma Thurman
Uma Thurman
zobrazit profil Bětka Stanková
Bětka Stanková
zobrazit profil Veronika Gajerová
Veronika Gajerová
zobrazit profil Gaia Girace
Gaia Girace