Roman Hamrlík

Roman Hamrlík

Datum narození: 12. 4. 1974
Místo narození: Zlín
Profese: hokejista
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Říkají mu Hammer. Skoro dvoumetrový hokejový bek Roman Hamrlík se proti soupeři řítí jako všemocné Thórovo kladivo. Když trefí, nemá nikdo šanci. Přes dvacet let působil v nejznámější hokejové soutěži – americké NHL, kde odehrál po Jaromíru Jágrovi nejvíc zápasů ze všech českých hráčů v historii. Může se pyšnit zlatem ze Zimních olympijských her z japonského Nagana.

Hokej hrál Roman Hamrlík už odmala, spolu s bratrem Martinem. V roce 1992 byl vybrán jako jednička draftu Tampou Bay Lightning. Za svou kariéru krotil hráč s číslem 44 nájezdy protivníků ještě v klubech Edmonton Oilers, New York Islanders, Calgary Flames, Montrealu Canadiens, Washington Capitals a New York Rangers, kde v roce 2013 s hokejem úplně skončil.

V roce 2012 přebruslil Roman Hamrlík tehdejší český rekord útočníka Roberta Holíka v počtu odehraných zápasů. S více než šesti sty body je nejproduktivnějším českým obráncem v historii NHL. V roce 1998 bojoval po boku Jaromíra Jágra či Vladimíra Růžičky na zimních olympijských hrách v Naganu.

Jeho sen získat Stanley Cup, téměř šestnáctikilovou stříbrnou trofej pro vítěze NHL, se mu nesplnil. Roman Hamrlík žil převážnou část roku ve Spojených státech. Velmi rád se ale vrací domů.

Roman Hamrlík je rozvedený. Má dceru Natálii. Mezi jeho expartnerky patří Miss ČR 1996 Petra Minářová

Další štěstí Romana Hamrlíka potkalo s Kanaďankou Cynthií a jejím synkem Jamesem. Rodina se přestěhovala do Kostariky. Páru se narodila dcea Billie Rose a následovala velkolepá svatba v montrealském chrámu. Jenže pak idylka skončila. Malý James náhle zemřel a dvojice zamířila k rozvodu. 

 

Články o celebritě

Jiříček políbil dres. Columbusu se líbil na MS a chce, aby bek ještě přibral Jiříček políbil dres. Columbusu se líbil na MS a chce, aby bek ještě přibral David Jiříček neváhal ani sekundu. Popadl dres Columbusu, co měl na sobě, políbil ho. „Dělám to vždy... číst článek
Vysoký jalovec... Zlín se loučil s extraligou. I s koučem a Němcem Vysoký jalovec... Zlín se loučil s extraligou. I s koučem a Němcem Tady něco nehrálo. Fanoušci roztočili nad hlavami klubové šály, pěli valašskou hymnu Vysoký jalovec.... číst článek
Exmanželka hokejisty Hamrlíka v šoku: Vykradli hrob jejich syna (†9)! Exmanželka hokejisty Hamrlíka v šoku: Vykradli hrob jejich syna (†9)! Neskutečně ohavný čin momentálně řeší rodina někdejšího hokejového obránce Romana Hamrlíka (47). Na ... číst článek

Další Sportovci

zobrazit profil Mario Lemieux
Mario Lemieux
zobrazit profil Thomas Vonn
Thomas Vonn
zobrazit profil Alex Čejka
Alex Čejka
zobrazit profil Nicole Vaidišová Štěpánková
Nicole Vaidišová Štěpánková
zobrazit profil Markéta Vondroušová
Markéta Vondroušová
zobrazit profil Ivan Hašek
Ivan Hašek
zobrazit profil André Reinders
André Reinders
zobrazit profil Viktor Teplý
Viktor Teplý