Jaroslav Balaštík

Datum narození: 28. 11. 1979
Místo narození: Uherské Hradiště
Váha: 94 kg
Výška: 188 cm
Profese: hokejový útočník
Znamení: Střelec

Související celebrity

Životopis

Až na jediný rok, kdy si odskočil do Mladé Boleslavy, je v extralize věrný Zlíňák. Jaroslav Balaštík, český hokejový útočník odehrál za Zlín už 13 extraligových sezon. Nyní si ale hledá nové angažmá.

S hokejem začínal Jaroslav Balaštík ve Zlíně. Tam odehrál dva roky za juniorku a od roku 1997 až do roku 2005 se vypracovával ve zlínskem HC a pozdějším Hamé. V sezoně 2003/2004 vyhrál Jaroslav Balaštík se Zlínem titul mistrů extraligy a zároveň se stal nejlepším střelcem soutěže. Toto osobní prvenství obhájil i v nadcházející sézoně, kde trofej pro nejlepší střelce přebíral znovu.

To přispělu k tomu, že o něj projevil zájem zámořský tým NHL Columbus Blue Jackets. V něm ale vydržel Jaroslav Balaštík pouhý rok, na začátku toho dalšího se vrátil do Evropy. Konkrétně do švédského HV71 Jönköping, kde hrál společně s českým hráčem Janem Hrdinou.

Sezona 2007/2008 znamenala pro Jaroslava Balaštíka návrat do Zlína. Až na rok 2011/2012, který prožil v Mladé Boleslavi, byl oporou a jedním z nejlepších střelců zlínského PSG. V sezoně 2013/2014 se opět mohl Jaroslav Balaštík radovat ze zisku mistrovského titulu společně s kapitánem PSG Petrem Čajánkem. Ročník 2014/15 byl pro ostrostřelce posledním v kariéře, odehrál ho ve Zlíně a Liberci a pak s hokejem skončil.

Svou reprezentační kariéru začínal v roce 2001 zápasem proti Finsku v Helsinkách. Od té doby byl téměř pravidelným účastníkem reprezentačních bojů a je také majitelem stříbra z MS v roce 2006.

 

Další Sportovci

zobrazit profil Vítězslav Lavička
Vítězslav Lavička
zobrazit profil David Svoboda
David Svoboda
zobrazit profil Filip Šváb
Filip Šváb
zobrazit profil Ondřej Němec
Ondřej Němec
zobrazit profil Novak Djokovič
Novak Djokovič
zobrazit profil Michaela Hrubá
Michaela Hrubá
zobrazit profil Patrik Schick
Patrik Schick
zobrazit profil Richard Jarůšek
Richard Jarůšek