Rudolf Chloupek

Rudolf Chloupek

Datum narození: 15. 9. 1951
Místo narození: Brno
Profese: pedagog, chemik, politik
Znamení: Panna

Související celebrity

Životopis

Primátor města Jihlava Rudolf Chloupek, který je chemikem a pedagogem, se ve volbách 2016 stal kandidátem sociálních demokratů na post senátora.

Do politiky se Rudolf Chloupek pokusil vstoupit již v roce 1998, kdy jako nestraník kandidoval za ODA do Zastupitelstva města Jihlavy. Neuspěl stejně jako v dalších volbách, do nichž šel opět jako bezpartijní, ale za ČSSD. V roce 2004 do ČSSD vstoupil. Do zastupitelstva města se roku 2006 dostal náhodou – byl prvním náhradníkem a jeden z jeho kolegů rezignoval. Pracoval jako předseda Finančního výboru. Ve volbách 2010 obhájil post městského zastupitele a stal se náměstkem primátora pro školství, kulturu, tělovýchovu, zdravotnictví a životní prostředí. Uspěl i o čtyři roky později, kdy navíc získal post primátora.

V roce 2010 se v barvách sociálních demokratů marně snažil zasednout ve sněmovně za Kraj Vysočina. Ve volbách do Senátu PČR 2016 ho ČSSD vyslala do boje o senátorské křeslo v obvodu č. 52 – Jihlava.

Po střední škole Rudolf Chloupek vystudoval obor technická, analytická a fyzikální chemie na Vysoké škole chemicko-technologické v Pardubicích. Později absolvoval matematiku a chemii na Pedagogické fakultě Univerzity Karlovy v Praze. Školský management vystudoval na Pedagogické fakultě UK v Praze. Vystřídal řadu zaměstnání. Byl např. chemikem v Agrochemickém podniku Jihlava, učitelem na ZŠ Brtnice, ředitelem ZŠ Dušejov či zaměstnancem Školského úřadu Jihlava.

Brněnský rodák Rudolf Chloupek je ženatý a má dvě děti. Mezi jeho koníčky patří turistika, cestování, sport, zahrada a chalupa.

VŠE O KRAJSKÝCH A SENÁTNÍCH VOLBÁCH ZDE

 

Další Politici

zobrazit profil Vladimír Derner
Vladimír Derner
zobrazit profil Vladimír Koníček
Vladimír Koníček
zobrazit profil Jan Chvojka
Jan Chvojka
zobrazit profil Zuzana Čaputová
Zuzana Čaputová
zobrazit profil Dana Balcarová
Dana Balcarová
zobrazit profil Radim Sršeň
Radim Sršeň
zobrazit profil Richard Brabec
Richard Brabec