Jan Hašek

Jan Hašek

Datum narození: 28. 1. 1954
Místo narození: Litoměřice
Profese: zemědělec, kandidát na senátora za ANO
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Zemědělec Jan Hašek se ve volbách 2016 stal kandidátem hnutí ANO na senátora. V horní komoře by chtěl usilovat o soběstačnost Česka v produkci základních potravin.

„Potraviny bychom měli vnímat také jako strategické suroviny, podobně jako vodu, ropu či energii. Každý rozumně spravovaný stát, tedy i Česká republika, by měl usilovat o soběstačnost v základních potravinách. Celý svůj život pracuji v zemědělství a jsem zvyklý řídit se selským rozumem. Tak bych chtěl pracovat i v senátu,“ uvedl nestraník Jan Hašek na stránkách hnutí ANO, jež ho vyslalo do boje o křeslo v horní komoře v obvodu č. 76 – Kroměříž.

Po střední zemědělské škole Jan Hašek vystudoval zootechniku na Vysoké škole zemědělské v Praze. Byl zootechnikem JZD Družba Kroměříž, hlavním zootechnikem OZS Kroměříž, výrobním náměstkem ZD Kroměříž. Od roku 1993 je předsedou Agrodružstva Postoupky. Rok nato se stal předsedou Okresní agrární komory v Kroměříži. Působí též ve vedení Agrární komory ČR.

Litoměřický rodák Jan Hašek žije v Kroměříži. Je ženatý, s manželkou Zdenou má dvě děti. Mezi jeho koníčky patří tenis, volejbal, lyžování a horolezectví. Zajímá se o politické dění jak doma, tak v zahraničí.

VŠE O KRAJSKÝCH A SENÁTNÍCH VOLBÁCH ZDE

 

Další Politici

zobrazit profil Jana Čunátová
Jana Čunátová
zobrazit profil Petr Robejšek
Petr Robejšek
zobrazit profil Martin Kolovratník
Martin Kolovratník
zobrazit profil Miloš Vystrčil
Miloš Vystrčil
zobrazit profil Ivan Strachoň
Ivan Strachoň
zobrazit profil Zdeněk Podal
Zdeněk Podal
zobrazit profil Lukáš Blažej
Lukáš Blažej
zobrazit profil Lubomír Wenzl
Lubomír Wenzl