Michael Canov

Michael Canov

Datum narození: 10. 12. 1960
Místo narození: České Budějovice
Profese: politik SLK, starosta, 2. senátor za Liberec
Znamení: Střelec

Související celebrity

Životopis

Politik SLK Michael Canov, dlouholetý starosta Chrastavy, v senátních volbách 2022 obhájil mandát senátora za obvod č. 34 - Liberec.

Po absolvování Fakulty chemicko-technologické Univerzitu Pardubice si Michael Canov vzdělání rozšířil pedagogickým studiem pro inženýry na Výzkumném ústavu inženýrského studia ČVUT v Praze a učitelstvím fyziky a matematiky na Matematicko-fyzikální fakultě Univerzity Karlovy v Praze. Posléze začal učit chemii, fyziku a matematiku na gymnáziu a střední odborné škole pedagogické.

Michael Canov byl v US-DEU i v ODS

Zastupitelem města Chrastavy na Liberecku se Michael Canov stal ve volbách 1994, kdy kandidoval jako nestraník za ODS v rámci Koalice ODS, KDU-ČSL. Mandát obhájil i v následujících volbách, v roce 2002 byl navíc zvolen starostou města Chrastavy.

V lednu 2003 Michael Canov vystoupil z US-DEU a o měsíc později vstoupil do ODS a starostou se stal i v roce 2006. V únoru 2007 ODS opustil a záhy se stal členem hnutí Starostové pro Liberecký kraj (SLK). Křeslo starosty si udržel i nadále (volby 2010, 2014, 2018).

Senátorem se Canov stal v roce 2016

Za hnutí SLK do Zastupitelstva Libereckého kraje Michael Canov zasedl v roce 2012, a to díky preferenčním hlasům. Ve volbách 2016, kam jej vyslalo SLK s podporou STAN, se stal senátorem za obvod č. 34 - Liberec.

Do senátních voleb 2022 Michaela Canova navrhlo hnutí SLK, jehož se již roku 2012 stal 1. místopředsedou. Z prvního místa postoupil do druhého kola voleb, ve kterém zvítězil.

Michael Canov je svobodný.

 

 

Články o celebritě

Nové trable Fialovy vlády: Osekání valorizace důchodů narazilo v Senátu už ve výborech Nové trable Fialovy vlády: Osekání valorizace důchodů narazilo v Senátu už ve výborech Po bitvě ve Sněmovně přichází další fáze boje Fialovy vlády za protlačení nižší mimořádné valorizace... číst článek
Politolog pro Blesk: Co se Babišovi vymstilo a jak dopadly volby? Vítězství ODS, debakl STANu Politolog pro Blesk: Co se Babišovi vymstilo a jak dopadly volby? Vítězství ODS, debakl STANu Sčítání druhého kola senátních voleb bylo krátké a napínavé. Rozhodovalo se totiž, jak moc hnutí ANO... číst článek
Pandemický zákon: Jak má Válek rozdané karty? Naběhl si a dostal facku, říká politolog Pandemický zákon: Jak má Válek rozdané karty? Naběhl si a dostal facku, říká politolog Pokud nebude pandemický zákon, budu muset žádat o nouzový stav. Tím včera v Senátu hrozil ministr zd... číst článek

Další Politici

zobrazit profil Jaroslava Němcová
Jaroslava Němcová
zobrazit profil Miloslava Rutová
Miloslava Rutová
zobrazit profil Andrej Kiska
Andrej Kiska
zobrazit profil Jan Farský
Jan Farský
zobrazit profil Petr Dolínek
Petr Dolínek
zobrazit profil Radovan Vích
Radovan Vích
zobrazit profil Martin Tesařík
Martin Tesařík