Aleš Chmelař

Aleš Chmelař

Datum narození: 11. 9. 1987
Místo narození: Brno
Profese: ekonom, státní tajemník pro evropské záležitosti Úřadu vlády ČR
Znamení: Panna

Související celebrity

Životopis

Ekonom Aleš Chmelař, člen ČSSD, se v červnu 2017 stal státním tajemníkem pro evropské záležitosti Úřadu vlády České republiky.

Po bakalářském oboru hospodářská a politická transformace a evropská integrace postkomunistických zemí na Sciences Po Paris Aleš Chmelař absolvoval magisterský obor specializovaný na hospodářskou a měnovou politiku EU a HMU na London School of Economics.

ALEŠ CHMELAŘ: ČESKO POLEPNICÍ EVROPY?!

Aleš Chmelař pracoval mj. jako výzkumný pracovník v oblasti finančních trhů v Centru pro studium evropský politik (CEPS), působil jako hlavní evropský analytik Úřadu vlády ČR, následně byl ředitelem Odboru koordinace hospodářských politik EU. V červnu 2017 se stal státním tajemník pro evropské záležitosti.

Specializuje se na evropskou hospodářskou a finanční politiku, transformaci postkomunistických zemí a průmyslové strategie středoevropského prostoru. Aleš Chmelař, člen ČSSD, pravidelně publikuje v odborných časopisech i mainstreamových médiích.

Roku 2014 se Aleš Chmelař stal členem správní rady obecně prospěšné společnosti Fórum 50 % a o dva roky později zasedl ještě ve správní radě Nadace Masarykovy demokratické akademie.

O ALEŠI CHMELAŘOVI ČTĚTE ZDE>>

Aleš Chmelař má s Janou Maláčovou syna Gustava. V únoru 2023 bývalá ministryně oznámila, že se rozvedli.

 

Články o celebritě

Maláčová už má sbaleno. „Ty tři roky byly peklo,“ tvrdí. Do čela ČSSD ji vybízel Hamáček Maláčová už má sbaleno. „Ty tři roky byly peklo,“ tvrdí. Do čela ČSSD ji vybízel Hamáček Ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (40, ČSSD) už má v kanceláři sbaleno. Těší se, až p... číst článek
Co na sebe práskly Maláčová či Schillerová? 6 političek o stresu, rodinách i relaxu Co na sebe práskly Maláčová či Schillerová? 6 političek o stresu, rodinách i relaxu Volby se kvapem blíží, volební místnosti se otevřou již 8. října. Do letošních voleb jdou i Alena Sc... číst článek
Hamáček ukázal ženu i fenu, manžel Maláčové zmínil druhé dítě a expert zhodnotil šance ČSSD Hamáček ukázal ženu i fenu, manžel Maláčové zmínil druhé dítě a expert zhodnotil šance ČSSD Premiér Andrej Babiš (ANO) má za sebou vypjaté setkání se synem na začátku ostré fáze kampaně, ktero... číst článek

Další Osobnosti

zobrazit profil Jiří Dienstbier starší
Jiří Dienstbier starší
zobrazit profil Milada Voborská
Milada Voborská
zobrazit profil Alexandr Lukašenko
Alexandr Lukašenko
zobrazit profil René Slováčková
René Slováčková
zobrazit profil Zdeněk Podal
Zdeněk Podal
zobrazit profil Tereza Prucková Bufková
Tereza Prucková Bufková
zobrazit profil Josef Bernard
Josef Bernard
zobrazit profil Petr Kotlár
Petr Kotlár