Anežka Drahotová

Datum narození: 22. 6. 1995
Místo narození: Rumburk
Váha: 57 kg
Výška: 180 cm
Profese: chodkyně
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Atletka Anežka Drahotová získala mnoho výborných výsledků, zejména v juniorských kategoriích. Někdy i se svou sestrou Eliškou. Na OH v Riu se nominovala jako jedna z nejlepších českých chodkyň.

Velmi úspěšný byl pro Anežku Drahotovou rok 2014. Ten zahájila překonáním českého rekordu na 20 km 16. března v Luganu, kde skončila na 3. místě. Stala se juniorskou světovou rekordmankou v chodeckém závodě na 10 km. Vyhrála českou anketu Sportovec roku v juniorské kategorii.

ANEŽKA DRAHOTOVÁ - CO O NÍ MOŽNÁ NEVÍTE

Narodila se v Rumburku a pochází z dvojčat. Její sestra Eliška Drahotová je též atletka. Anežka Drahotová získala již mnoho nejen chodeckých úspěchů, ale prosadila se i ve dvou dalších disciplínách – cyklistika a běh.

V běhu získala první z řady medailí roku 2009 medaili, a to na domácím mistrovství v běhu na 800 metrů mezi žačkami. V témže roce se stala na dráze žákovskou vicemistryní republiky v běhu na 1500 metrů a v běhu na 400 metrů získala bronzovou medaili v závodě juniorských družstev. V roce 2010 se jí již povedlo vyhrát mistrovství republiky mezi juniorkami v běhu na 1500 metrů. Rok nato vyhrála závody na 1500 a 3000 metrů na dráze a stala se tak juniorskou mistryní republiky. V roce 2013 si zlepšila osobní rekord na Pražském půlmaratonu a zopakovala druhé místo na mistrovství České republiky dospělých v hale na 1500 m.

Jako členka týmu TJ Cykloprag  sbírala Anežka Drahotová úspěchy mezi juniory i na kole. V roce 2010 získala tři stříbra na mistrovství ČR kadetů v silničním závodě a časovce jednotlivců i dvojic, bronz v dráhové stíhačce. Roku 2011 byla mistryní ČR kadetů v časovce a spolu se sestrou Eliškou Drahotovou i v silniční časovce dvojic. Titul v časovce dvojic s Eliškou obhájily i v roce 2012 v kategorii juniorek. Rok poté Anežka Drahotová  získala český juniorský titul v časovce a časovce dvojic. V roce 2014 přestoupila do týmu CTP Talent Šimunek. Při premiérovém mistrovství ČR mezi ženami obsadila 2. místo v hromadném silničním závodě, 3. pak v časovce.

VŠE O LOH 2016 V RIO DE JANEIRU ČTĚTE ZDE

 

Další Sportovci

zobrazit profil Jan Chramosta
Jan Chramosta
zobrazit profil Lukáš Zíb
Lukáš Zíb
zobrazit profil Václav Vašíček
Václav Vašíček
zobrazit profil Jan Železný
Jan Železný
zobrazit profil Jiří Skalák
Jiří Skalák
zobrazit profil Leopold König
Leopold König
zobrazit profil Martin Hašek
Martin Hašek
zobrazit profil Karolína Plíšková
Karolína Plíšková