Julius Špičák

Julius Špičák

Datum narození: 10. 6. 1952
Místo narození: Praha
Profese: politik za hnutí ANO 2011, lékař
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Politikem za hnutí ANO 2011 se Julius Špičák stal po parlamentních volbách 2017, kdy byl ve Středočeském kraji zvolen poslancem. V roce 2021 mandát obhájil.

Po absolvování Fakulty všeobecného lékařství Karlovy univerzity v Praze Julius Špičák pracoval mj. ve Fakultní nemocnici v Praze 10 či jako odborný asistent na 1. interní klinika 1. lékařské fakulty. V roce 1992 získal atestaci z gastroenterologie a tři roky nato začal působit v IKEM, kde v době před volebnami 2016 byl přednostou Kliniky hepatogastroenterologie.

Křeslo v Senátu Julius Špičák nezískal

Přednosta Kliniky hepatogastroenterologie Transplantcentra Institutu klinické a experimentální medicíny (IKEM) Julius Špičák do voleb do Senátu 2016 šel jako nestraník za hnutí ANO  Andreje Babiše. Nepostoupil ani do druhého kola.

Do politiky Julius Špičák vkročil ve volbách 2017, v nichž získal post ve Sněmovně, který ve volbách 2021 obhájil.

Julius Špičák je hlavní autor a spoluautor přibližně 350 sdělení, z toho 110 v zahraničním písemnictví, 93 impaktovaných, citace cca 1 400, H-index 14, prezentace pravidelně Evropský gastroenterologický kongres (UEGW), Americký gastroenterologický kongres (DDW), Egypt, Berlín, Chicago, Rochester, Brussells, Hamburg, Leipzig, Tel-Aviv aj. Jeho kvality byly veřejně uznány - Cena firmy Promed 1999 (za nejhodnotnější gastroenterologickou publikaci předchozího roku) či Herfortova cena firmy Janssen 2000 (za nejhodnotnější gastroenterologickou publikaci předchozího roku).

Doktor Julius Špičák je ženatý a má dvě dcery. Manželka Marie je úspěšnou lékařkou stejně jako jeho mladší dcera Kateřina; starší Tereza učí na základní škole.

 

Články o celebritě

„Transplantace jater není nutná.“ Zemanův stav popsal Babišovi lékař z ANO, tvrdí TV Seznam „Transplantace jater není nutná.“ Zemanův stav popsal Babišovi lékař z ANO, tvrdí TV Seznam Podle tvrzení novinářů z TV Seznam poslal premiéru Andreji Babišovi (ANO) poslanec za jeho hnutí a l... číst článek
Velká bitva o Ústí: Babiš půjde přímo proti Bartošovi! Šéf Pirátů si rýpl do ANO Velká bitva o Ústí: Babiš půjde přímo proti Bartošovi! Šéf Pirátů si rýpl do ANO V říjnových volbách se chystá jeden velký střet. Premiér a předseda ANO Andrej Babiš totiž povede ka... číst článek
Škromach z vířivky, Jermanová nebo zámecký pán Stropnický: Do Sněmovny chtějí „staří známí“ Škromach z vířivky, Jermanová nebo zámecký pán Stropnický: Do Sněmovny chtějí „staří známí“ Bývalá hejtmanka, někdejší premiér i ministři. Do Poslanecké sněmovny se snaží dostat ti, kteří už v... číst článek

Další Politici

zobrazit profil Petr Vícha
Petr Vícha
zobrazit profil Tomáš Fadrný
Tomáš Fadrný
zobrazit profil Vladimír Koníček
Vladimír Koníček
zobrazit profil Bohuslav Sobotka
Bohuslav Sobotka
zobrazit profil František Gábor
František Gábor
zobrazit profil Lubomír Španěl
Lubomír Španěl
zobrazit profil Robert Šlachta
Robert Šlachta
zobrazit profil Jiří Burian
Jiří Burian