Jana Novotná

Datum narození: 2. 10. 1968
Datum úmrtí: 19. 11. 2017
Místo narození: Brno
Váha: 63 kg
Výška: 175 cm
Profese: tenistka, trenérka, komentátorka
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Jana Novotná, wimbledonská vítězka z roku 1998, zemřela po těžké nemoci v pouhých 49 letech. Legendární sportovkyně dlouho bojovala s rakovinou.

Brněnská rodačka Jana Novotná vyhrála v letech 1987 až 1999 na okruhu WTA 24 turnajů ve dvouhře a 76 ve čtyřhře. Slavila též triumf ve Fed Cupu. Vedle jednoho vítězství ve Wimbledonu z roku 1998 získala dvanáct grandslamových vavřínů ve čtyřhře a čtyři ve smíšené čtyřhře.

JANA NOVOTNÁ - STŘÍDALA ŽIVOT NA FLORIDĚ A V OMICÍCH

Profesionální tenistka a světová jednička v ženské čtyřhře Jana Novotná byla bronzovou olympijskou medailistkou z dvouhry v Atlantě 1996, kde přidala ještě stříbro ze čtyřhry s Helenou Sukovou, s níž v Soulu 1988 skončila druhá.

Do Mezinárodní tenisové síně slávy byla Jana Novotná přijata v roce 2005. Působila též jako komentátorka pro britský kanál Eurosport a trenérka. Jejími svěřenkyněmi byly Francouzska Marion Bartoli či česká tenistka Barbora Krejčíková.

O JANĚ NOVOTNÉ ČTĚTE ZDE>>

Podlehla rakovině ve 49 letech

Legendární tenistka Jana Novotná zemřela po těžké nemoci; 19. listopadu 2017 prohrála vleklý boj se zákeřnou rakovinou. Odešla v pouhých 49 letech. Zesnula obklopena svými nejbližšími.

 

Články o celebritě

Vzpomínky na rok 2021: Jak Krejčíková objevovala, kde má své limity Vzpomínky na rok 2021: Jak Krejčíková objevovala, kde má své limity Už jen pár dní a bude za námi sportovní rok 2021. I přes světovou pandemii se v něm povedlo uspořáda... číst článek
Krejčíková rozplakala Navrátilovou slovy o svobodě, Siniaková jedničkou Krejčíková rozplakala Navrátilovou slovy o svobodě, Siniaková jedničkou Grandslamový titul z Paříže, olympijské zlato z Tokia a nyní první triumf na Turnaji mistryň. Dokona... číst článek
Tenistky Krejčíková a Siniaková: Na medaile dostaly výjimku Tenistky Krejčíková a Siniaková: Na medaile dostaly výjimku Český tenis je zlatý! Na pátý pokus to v olympijském finále konečně vyšlo a pod historický moment se... číst článek

Další Sportovci

zobrazit profil Mark Cavendish
Mark Cavendish
zobrazit profil Jaroslav Volf
Jaroslav Volf
zobrazit profil Zuzana Hejnová
Zuzana Hejnová
zobrazit profil Eva Kaderková-Krpálková
Eva Kaderková-Krpálková
zobrazit profil Jiří Dopita
Jiří Dopita
zobrazit profil David Lischka
David Lischka