Vít Vomáčka

Vít Vomáčka

Datum narození: 17. 1. 1960
Místo narození: Česká Lípa
Profese: dlouholetý starosta Kravařů, poslanec za koalici SPOLU

Související celebrity

Životopis

Bezpartijní Vít Vomáčka byl coby dlouholetý starosta obce Kravaře v parlamentních volbách 2021 zvolen poslancem za koalici SPOLU.

Po základní škole v České Lípě se Vít Vomáčka vyučil traktoristou a mechanizátorem a dále pak chovatelem. Agronomickou fakultu (obor zootechnik) Vysoké školy zemědělské v Praze úspěšně dálkově dokončil roku 1991.

V roce 2016 Vít Vomáčka ukončil inženýrské vzdělání na Mendelově univerzitě v Brně. Titul MBA získal na Master of Business Administration. Je držitelem 15 ocenění. Jmenujme např. Medaili Krajského ředitelství Policie Libereckého kraje nebo Pamětní list Senátu - Serve et fidelis civitatis.

Nejprve Vít Vomáčka pracoval jako zootechnik v JZD Kravaře, posléze učil odborné předměty na Střední zemědělské škole Česká Lípa a roku 1991 usedl do křesla starosty obce Kravaře, kdy byl do tamního zastupitelstva zvolen jako nezávislý kandidát.

Do voleb 2020 Vít Vomáčka vkročil coby nezávislý kandidát s podporou ODS získat křeslo v Senátu za obvod č. 36 - Česká Lípa, což se mu nepodařilo. Úspěch slavil v parlamentních volbách 2021, kdy se za koalici SPOLU stal poslancem.

Mezi koníčky Víta Vomáčky patří zejména basketbal a četba životopisů.

Vít Vomáčka je rozvedený a má dcery Markétu a Ninu.

 

 

Další Politici

zobrazit profil Pavel Klíma
Pavel Klíma
zobrazit profil Alena Gajdůšková
Alena Gajdůšková
zobrazit profil Tomáš Jirsa
Tomáš Jirsa
zobrazit profil Liana Janáčková
Liana Janáčková
zobrazit profil Eva Zamrazilová
Eva Zamrazilová
zobrazit profil Marcela Melková
Marcela Melková
zobrazit profil Jaroslav Malý
Jaroslav Malý