Roman Kubíček

Roman Kubíček

Datum narození: 6. 5. 1963
Místo narození: Moravská Třebová
Profese: politik hnutí ANO 2011, pilot
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

Politik hnutí ANO 2011 Roman Kubíček v parlamentních volbách 2021 opět obhájil poslanecký mandát, který získal po pádu vlády Petra Nečase v roce 2013.

Po průmyslovce v Plzni Roman Kubíček absolvoval obor stíhací pilot na Vysoké vojenské letecké škole Slovenského národního povstání v Košicích. Obor ekonomika a management vystudoval na Ekonomické fakultě Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích.

Roman Kubíček létal i na MiGu

Do roku 1996 Roman Kubíček sloužil u Protivzdušné obrany státu, kde létal na strojích L-29 Delfín, L-39 Albatros, MiG-21 a MiG-23 ML. Posléze mj. zastával technické, manažerské a konzultantské funkce v několika podnicích.

Coby člen hnutí ANO 2011 Roman Kubíček vstoupil rovnou do vysoké politiky. V předčasných parlamentních volbách 2013, po pádu vlády Petra Nečase, Roman Kubíček usedl do křesla ve Sněmovně.

Úspěch Roman Kubíček slavil i v komunálních volbách 2014, v nichž byl zvolen do Zastupitelstva města České Budějovice a posléze se stal i radním. Volby 2016 mu vynesly post zastupitele Jihočeského kraje.

V parlamentních volbách 2017 Roman Kubíček obhájil poslanecký mandát a rok nato i funkce v českobudějovickém zastupitelstvu. V krajských volbách 2020 nekandidoval. V parlamentních volbách 2021 si opět udržel křeslo v dolní komoře.

 

Další Politici

zobrazit profil Martin Škorpík
Martin Škorpík
zobrazit profil Stanislav Körner
Stanislav Körner
zobrazit profil Václav Krása
Václav Krása
zobrazit profil Tomáš Raždík
Tomáš Raždík
zobrazit profil Oldřich Vlasák
Oldřich Vlasák
zobrazit profil Tomio Okamura
Tomio Okamura
zobrazit profil František Gábor
František Gábor