Jaroslav Vymazal

Jaroslav Vymazal

Datum narození: 13. 3. 1955
Místo narození: Vyškov
Profese: politik ODS, pedagog
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Politik ODS Jaroslav Vymazal do křesla ve Sněmovně usedl jako druhý náhradník v říjnu 2020 poté, co se jeho dva straničtí kolegové stali senátory. Ve volbách 2021 zvolen nebyl.

Po gymnáziu vystudoval obor silnoproud a pedagogika na Fakultě elektrotechnické Vysokého učení technického v Brně a později Jaroslav Vymazal absolvoval Katedru pedagogiky.

O JAROSLAVU VYMAZALOVI ČTĚTE ZDE>>

Působil mj. jako učitel, zástupce ředitele a šéf několika odborných škol. V roce 2007 se Jaroslav Vymazal stal členem představenstva Teniscentra Jihlava, jehož byl roku 2011 zvolen předsedou.

Do komunální politiky se Jaroslav Vymazal neúspěšně pokusil vstoupit v roce 1998 za ODA a v roce 2002 za Sdružení nezávislých.

Podařilo se mu to ve volbách 2006, to již byl tři roky členem ODS. Jaroslav Vymazal se stal zastupitelem města Jihlava a též primátorem. Jím byl do voleb 2014, kdy stejně jako ve volbách 2018 obhájil post zastupitele a zaujal také pozici uvolněného radním pro dopravu a informatiku.

V letech 2008 až 2012 Jaroslav Vymazal zasedal též v Zastupitelstvu Kraje Vysočina. V dalších krajských volbách nekandidoval, až pak ve volbách 2020, které pro něj ale skončily nezdarem.

V předčasných parlamentních volbách 2013, po pádu vlády Petra Nečase, Jaroslavu Vymazalovy štěstí nepřálo. Z voleb 2017 vyšel jako druhý náhradník ODS v Kraji Vysočina.

Do dolní komory Jaroslav Vymazal usedl v říjnu 2020 poté, co se senátory stali nejprve Jan Tecl a posléze i Miroslava Němcová. V parlamentních volbách 2021 zvolen nebyl.

Jaroslav Vymazal se závodně věnoval lehké atletice a později triatlonu.

 

Další Politici

zobrazit profil Alena Gajdůšková
Alena Gajdůšková
zobrazit profil Jana Hanzlíková
Jana Hanzlíková
zobrazit profil Šimon Heller
Šimon Heller
zobrazit profil Jiří Míšenský
Jiří Míšenský
zobrazit profil Ivo Grüner
Ivo Grüner
zobrazit profil Daniel Pawlas
Daniel Pawlas
zobrazit profil Tereza Hyťhová
Tereza Hyťhová
zobrazit profil David Pražák
David Pražák