Drahoslav Ryba

Drahoslav Ryba

Datum narození: 2. 12. 1962
Profese: politik za hnutí ANO 2011, hasič, bývalý šéf HZS ČR
Znamení: Střelec

Související celebrity

Životopis

Drahoslav Ryba, v letech 2011 až 2021 šéf Hasičského záchranného sboru ČR, v parlamentních volbách 2021 coby lídr hnutí ANO 2011 v Kraji Vysočina získal poslanecký mandát.

Po gymnáziu Drahoslav Ryba absolvoval obor Technika požární ochrany a bezpečnosti průmyslu na Hornicko-geologické fakultě Vysoké školy báňské v Ostravě. Poté krátce dělal požárního a bezpečnostního technika.

DRAHOSLAV RYBA S ŠÉFOVÁNÍM HZS ČR SKONČIL SÁM

Zeman dal Rybovi generálské hodnosti

Než byl Drahoslav Ryba v listopadu 2011 ministrem vnitra jmenován generálním ředitelem Hasičského záchranného sboru ČR (HZS ČR) mj. šéfoval Okresní útvar Sboru požární ochrany Žďár nad Sázavou nebo Hasičský záchranný sbor Kraje Vysočina.

Prezident Miloš Zeman Drahoslava Rybu v říjnu 2013 jmenoval brigádním generálem, v květnu 2016 generálmajorem a v říjnu 2019 generálporučíkem.

Po bezmála deseti letech ve funkci nejvyššího požárníka ČR Drahoslav Ryba začal v roce 2021 zastávat pozici přidělence českých hasičů při našem zastupitelském úřadu v Bratislavě.

Do parlamentních voleb 2021 Drahoslava Rybu vyslalo hnutí ANO 2011 jako jedničku své kandidátky v Kraji Vysočina. Křeslo v dolní komoře získal.

O DRAHOSLAVU RYBOVI ČTĚTE ZDE>>

Drahoslav Ryba je ženatý a má dvě děti.

 

 

 

Další Politici

zobrazit profil Josef Hájek
Josef Hájek
zobrazit profil Václav Láska
Václav Láska
zobrazit profil Michaela Matoušková
Michaela Matoušková
zobrazit profil Ondřej Kolář
Ondřej Kolář
zobrazit profil Helena Pešatová
Helena Pešatová