Pavel Nedvěd

Datum narození: 30. 8. 1972
Místo narození: Cheb
Váha: 70 kg
Výška: 177 cm
Profese: fotbalový záložník
Znamení: Panna

Související celebrity

Životopis

O fotbalového záložníka Pavla Nedvěda se tahaly ty nejznámější kluby. V roce 2001 ho ukořistil Juventus Turín, který za něj zaplatil v přepočtu 1,6 miliardy korun.

S fotbalem Pavel Nedvěd začínal ve Skalné nedaleko Chebu. Přes mužstva Plzně a Dukly Praha se dostal až do Sparty, s níž vyhrál tři prvoligové poháry. Po úspěchu na Euru 1996, ze kterého přivezl spolu s národním týmem stříbro, se dostal do hledáčku světových klubů. Nakonec přešel do Lazia Řím. Ovládl italskou ligu, Pohár, Superpohár a dnes již neexistující Pohár vítězů pohárů.

PAVEL NEDVĚD DOSTAL VYZNAMENÁNÍ OD ZEMANA

Nedvěd nosil kapitánskou pásku

V roce 2001 se Pavel Nedvěd postaral o do té doby nejdražší přestup v historii českého fotbalu právě do výše zmíněného týmu Juventus Turín. Dostal se s ním do finále Ligy mistrů, ale na hřiště nenastoupil, kvůli žluté kartě sledoval zápas z lavičky. Penaltový rozstřel nakonec vyhrál AC Milán.

Dvanáct let bojoval v barvách českého týmu po boku Karla Poborského nebo Vladimíra Šmicera. Kromě stříbra z Eura 1996 přivezl i bronz z evropského šampionátu 2004. V 91 reprezentačních zápasech vstřelil 18 gólů. V několika utkáních nosil kapitánskou pásku.

Pavel Nedvěd utvořil pár s Darou Rolins

Jeho výkony se promítly do několika ocenění. Pavel Nedvěd vyhrál např. anketu Sportovec roku, v roce 2003 si odnesl prestižní Zlatý míč pro nejlepšího fotbalistu Evropy. Vedle Josefa Masopusta je jediným Čechem, kterému se něco podobného povedlo.

O PAVLU NEDVĚDOVI ČTĚTE ZDE>>

V roce 1994 se Pavel Nedvěd oženil. S Ivanou Nedvědovou  syna Pavla a dceru Ivanu. V létě roku 2009 fenomenální záložník oznámil konec aktivní fotbalové kariéry. Ze srdce a paměti fanoušků ale nezmizel.

V roce 2019 se Pavel Nedvěd začal objevovat po boku blonďaté jezdkyně, o 23 let mladší Lucie Anovčínové.

V roce 2021 se Pavel Nedvěd rozvedl a začal chodit se zpěvačkou Darou Rolins.

 

Další Sportovci

zobrazit profil Tomáš Verner
Tomáš Verner
zobrazit profil Martin Zaťovič
Martin Zaťovič
zobrazit profil Vítězslav Lavička
Vítězslav Lavička
zobrazit profil Robin Hanzl
Robin Hanzl
zobrazit profil Costa Nhamoinesu
Costa Nhamoinesu
zobrazit profil Radim Vrbata
Radim Vrbata
zobrazit profil Tomáš Hyka
Tomáš Hyka