Jitka Schneiderová

Datum narození: 23. 3. 1973
Místo narození: Znojmo
Profese: Herečka, zpěvačka
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Herečka Jitka Schneiderová je velmi známou tváří televizních obrazovek. Hrála v mnoha oblíbených seriálech jako Pojišťovna štěstí nebo Letiště a zářila v soutěži StarDance 2015.

Jitka Schneiderová se původně chtěla stát učitelkou. Zprvu studovala střední pedagogickou školu, ale pro velmi dobré pěvecké a divadelní nadání se rozhodla pro další studium na brněnské JAMU. Během studia účinkovala v Městském divadle Brno a objevila se v několika muzikálech v Brně i Praze.

Jitka Schneiderová následně dostala nabídku z Divadla bratří Mrštíků, kterou přijala. Nakonec přestoupila na pražskou DAMU, kde herectví dostudovala.

Jitka Schneiderová vystřídala v Praze několik divadel, až se nakonec usadila ve Studiu Ypsilon. Po sedmi letech, ale divadlo opustila a rozhodla se pro volnou nohu. Díky tomuto kroku se mohla zúčastnit Letních shakespearovských slavností, kde si zahrála v dramatu Král Lear.

Jitka Schneiderová se začala objevovat i na televizních obrazovkách. Na TV Nova dostala hlavní roli v seriálu Nováci a na České televizi si zahrála v několika pohádkách. Na vrchol ji ale přivedla až hlavní role Hanky ve filmu Samotáři, kde si zahrála se Sašou Rašilovem.

V poslední době se Jitka Schneiderová objevuje na televizních obrazovkách v mnoha seriálech, jako jsou Letiště, Přešlapy, Pojišťovna štěstí nebo Sanitka 2. Hlavní roli si střihla i v české obdobě Sexu ve městě, seriálu Ententýky, kde spolu s Lucií Zedníčkovou předvedy svobodné matky toužící po sexu a lásce. Zazářila také v sedmé řadě Stardance.

Manželství s Davidem Švehlíkem, ze kterého má Jitka Schneiderová dceru Sofii Annu, nevyšlo. Dvojice se rozešla v roce 2009. Netrvalo ale dlouho a herečka si našla nového partnera, marketingového ředitele Davida Císaře.

 

Články o celebritě

Nejen svátek filmu, ale i alkoholu a ostudy: Nejhorší trapasy Českých lvů! Nejen svátek filmu, ale i alkoholu a ostudy: Nejhorší trapasy Českých lvů! Předávání filmových cen Český lev se každoročně neobejde bez skandálů a jiných trapasů. O největší p... číst článek
Premiéra nových »Pelíšků«: Nečekaný dar pro Holubovou Premiéra nových »Pelíšků«: Nečekaný dar pro Holubovou Své dnešní 65. narozeniny slavila Eva Holubová s dvoudenním předstihem na premiéře filmu A máme, co ... číst článek
Divoká premiéra filmu A máme, co jsme chtěli: Objetí, polibky i štípance do zadku! Schneiderová s Holubovou to rozjely ve velkém… Divoká premiéra filmu A máme, co jsme chtěli: Objetí, polibky i štípance do zadku! Schneiderová s Holubovou to rozjely ve velkém… Hořká komedie A máme, co jsme chtěli režiséra Michala Kunes Kováče (36) měla v úterý 5. března premi... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Vladimír Marek
Vladimír Marek
zobrazit profil Colin Farrell
Colin Farrell
zobrazit profil Aleš Petráš
Aleš Petráš
zobrazit profil Tessa Thompson
Tessa Thompson
zobrazit profil Maroš Kramár
Maroš Kramár
zobrazit profil Michael Shannon
Michael Shannon
zobrazit profil Simon Helberg
Simon Helberg
zobrazit profil Tomáš  Materna
Tomáš Materna