Ondřej Vitásek

Datum narození: 4. 9. 1990
Místo narození: Prostějov
Váha: 97 kg
Výška: 193 cm
Profese: hokejový obránce
Znamení: Panna

Související celebrity

Životopis

Hokejový obránce Ondřej Vitásek, odchovanec týmu HC Slezan Opava, byl nominován na Zimní olympijské hry v Pchjongčchangu 2018.

Urostlého univerzálního zadáka Ondřeje Vitáska juniorská kariéra zavedla do Přerova a také do Opavy, kde si v 18 letech poprvé vyzkoušel dospělý hokej. Za tamní celek hrál kromě 2. ligy také juniorskou nejvyšší soutěž, a to až do svého přestupu do Liberce v 21 letech. Mezitím v sezoně 2009/2010 odehrál extraligový debut v dresu Vítkovic. 

ONDŘEJ VITÁSEK - ROZHOVOR NEJEN O ŠVÉDSKU

Po příchodu na sever Čech si Ondřej Vitásek vybojoval místo v áčku Bílých Tygrů. K tomu byl ihned odeslán do Benátek nad Jizerou a ve svém prvním ročníku v Liberci naskočil jen do tří extraligových duelů. Ani v sezoně 2012/2013 se prostějovský rodák nedokázal naplno prosadit do extraligy, ve které však odehrál už 13 klání.

Jeho učitelem u Bílých Tygrů byl i Jan VýtiskOndřej Vitásek se rychle stal klíčovým bekem Severočechů, s nimiž v extralize sezony 2015/2016 získal zlato a rok nato stříbro. Krátce hrál ve Švédsku a záhy posílil KHL, a to HC Jugra Chanty-Mansijsk.

O ONDŘEJI VITÁSKOVI ČTĚTE ZDE>>

Skvělými výkony Ondřej Vitásek oslovil tehdejšího reprezentačního kouče Vladimíra Růžičku. I v národním týmu pokračoval ve výborné hře, a tak byl po posledním turnaji Euro Hockey Tour nominován na MS v běloruském Minsku. Na světovém šampionátu sice neměl úlohu klíčového beka jako doma v Liberci, ale své si odmakal na jedničku.

VŠE O ZOH V PCHJONGČCHANGU 2018 NAJDETE ZDE>>

 

Články o celebritě

Hrej si, šelmo! Liberec se hrne nahoru. Dynamo doutná, ale láká Zohornu Hrej si, šelmo! Liberec se hrne nahoru. Dynamo doutná, ale láká Zohornu Potichu se sune nahoru. O Liberci se nemluví tolik, nepořádá bombastické kanonády s ohňostrojem. Jen... číst článek
Vitásek opouští českou kolonii v Amuru. Na rok podepsal s Rigou Vitásek opouští českou kolonii v Amuru. Na rok podepsal s Rigou Početná kolonie českých hokejistů v Amuru Chabarovsk přichází o jednoho člena. Zkušený obránce Ondře... číst článek
V módu vyčkávání. Chabarovsk v KHL zůstává, liga možná bude bez cizinců V módu vyčkávání. Chabarovsk v KHL zůstává, liga možná bude bez cizinců V ruské KHL to klokotá, některé kluby se topí v problémech. Ze soutěže odstoupil Vladivostok, který ... číst článek

Další Sportovci

zobrazit profil Pavol Demitra
Pavol Demitra
zobrazit profil Dyjan Carlos de Azevedo
Dyjan Carlos de Azevedo
zobrazit profil Petra Kvitová
Petra Kvitová
zobrazit profil Slavomír Lener
Slavomír Lener
zobrazit profil Martin Ručinský
Martin Ručinský
zobrazit profil Filip Pyrochta
Filip Pyrochta
zobrazit profil Karolína Plíšková
Karolína Plíšková
zobrazit profil Juraj Valach
Juraj Valach