Alexander Wang

Alexander Wang

Datum narození: 26. 12. 1983
Místo narození: San Francisco
Profese: návrhář

Související celebrity

Životopis

Alexander Wang je americký módní návrhář. V České republice známý z kolekce ve spolupráci s H&M, která byla během pouhého prvního dne kompletně vyprodána.

Ve věku 19 let se Alexander Wang rozhodl přestěhovat do New York City, aby zde studoval na prestižní soukromé škole Parsons The New School For Design. Po dvou letech studia se rozhodl vybudovat vlastní módní značku.

Na podzim roku 2007, Wang představil svou první kompletní ready-to-wear kolekci pro ženy. I přes vlny kritiky vyhrál v roce 2008 CFDA / Vogue fond, který mu dopřál částku 20.000$ na rozšíření své návrhářské činnosti. Ten samý rok zahájil svou první kolekci kabelek. V roce 2009 následovalo již legendární dámské T by Alexander Wang doplněné pánským T by Alexander Wang v příštích letech.

V roce 2009 byl konečně uznán i konkurenčními návrháři a kritiky, kdy byl vyhlášen jako vítěz soutěže CFDA / Swarovski jako návrhář roku. V roce 2009 také získal švýcarskou textilní cenu. Jeho kusy jsou nyní skladovány po celém světě ve více než 700 obchodech a prodejnách. Jeho návrhy naplňují luxusní obchodní domy, jako je Barneys New York, Neuman Marcus, Bergdorg Goodman nebo Dover Street Market.

Alexander Wang je proslulý svým městským stylem designů. Na podzim roku 2008 jeho kolekce obsadila převážně černá barva, kterou je osobitý. Často je uznáván za dokonalé krejčovské dovednosti.

 

Další Osobnosti

zobrazit profil Ondřej Hodboď
Ondřej Hodboď
zobrazit profil Zuzana Klusová
Zuzana Klusová
zobrazit profil Jiří Schelinger
Jiří Schelinger
zobrazit profil Jan Moťovský
Jan Moťovský
zobrazit profil Mária Demitrová
Mária Demitrová
zobrazit profil František Čuba
František Čuba
zobrazit profil Martina Pártlová
Martina Pártlová
zobrazit profil Martin Dejdar
Martin Dejdar