Seth Rogen

Seth Rogen

Datum narození: 15. 4. 1982
Místo narození: Vancouver
Profese: herec, komik
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Herec, scénárista, režisér, stand-up komik a otevřený uživatel marihuany. To vše je Seth Rogen. Mezi jeho nejznámější počin patří kontroverzní film Interview, který málem vyvolal mezinárodní konflikt.

Seth Rogen byl od dětství vtipálek a komediant. Už během jeho pubertálních let se živil jako stand- up komik a dokonce se svými výstupy vyhrál i amatérskou komediální soutěž ve Vancouveru.

Později se přestěhoval do Los Angels s vidinou velké herecké kariéry. Tam si ho všiml producent Judd Apatow a nabídl mu roli v seriálu Machři a Šprti. Seriál byl však kvůli nízké sledovanosti zrušen už po první sérii. Později se Seth Rogen věnoval spíše autorské činnosti. Jako kmenový autor byl přizván k seriálu Kolej života či show Da Ali G.

Na herectví však nezanevřel. V roce 2007 se objevil v komedii 40 let panic a získal hlavní roli v hitu Zbouchnutá, kde se sám podílel i na scénáři. Film vydělal 140 milionů dolarů a bylo jasné, že bláznivé komedie budou Rogenovou parketou.  Ve stejném roce také dokončil akční komedii Travička zelená, kterou napsal a vyrobil společně se svým scénáristickým kolegou ze snímku Superbad, Evanem Goldbergem. Ve filmu hraje i James Franco , se kterým bude Seth Rogen v budoucnu často spolupracovat. Společně pak tito dlouholetí kamarádi natočí filmy jako Apokalypsa v Hollywoodu nebo velmi kontroverzní snímek Interview. Film pojednávající o zabití severokorejského diktátora jménem Kim Čong Un vyvolal ve Spojených státech velké pozdvižení a po výhružkách ze strany Severní Koreje byl stažen z amerických kin.

 

Další Herci

zobrazit profil Clint Eastwood
Clint Eastwood
zobrazit profil Stephen Fry
Stephen Fry
zobrazit profil Lukáš Hlavica
Lukáš Hlavica
zobrazit profil Taylor Zakhar Perez
Taylor Zakhar Perez
zobrazit profil Radek Holub
Radek Holub
zobrazit profil Barbora Srncová
Barbora Srncová
zobrazit profil Vlastimil Bedrna
Vlastimil Bedrna
zobrazit profil Leona Skleničková
Leona Skleničková