Ana Ivanovič

Datum narození: 6. 11. 1987
Místo narození: Bělehrad
Výška: 184 cm
Profese: Tenistka
Znamení: Štír

Související celebrity

Životopis

Ana Ivanovič je srbská tenistka, modelka a bývalá světová jednička, vítězka French Open 2008. Mnohými označována za nejhezčí tenistku, která kdy běhala po profesionálních dvorcích. Jejím manželem je německý fotbalový bůh Bastian Schweinsteiger.

Ana Ivanovič začala hrát tenis v pěti letech poté, co byla uchvácena výkony jugoslávské rodačky Moniky Selešové. Úspěchy na okruhu WTA začala výrazně sbírat již od svých sedmnácti let, kdy získala svůj první titul. Největšího úspěchu dosáhla v roce 2008, kdy se nejprve dostala do finále Australian Open a vyhrála následující Grand Slam - antukové French Open. Po skončení turnaje se poprvé v kariéře dostala na místo světové jedničky.

Jak obtížně se šplhá na vrchol a rychle padá dolů zjistila Ana Ivanovič hned v následujícím roce, kdy nezískala ani jeden titul. Její kritikové to přičítali spoustě jiných aktivit mimo tenis, mimo jiné i modelingu. Návrat na výsluní přišel až v roce 2014, kdy se vrátila zpět do TOP10, kdy se jí podařilo porazit mimo jiné i Marii Šarapovovou. Blízko dalšímu velkému úspěchu byla o rok později na French Open, ale v semifinále ji vystavila stopku Lucie Šafářová.

Po sérii krátkých románků, kdy se kolem ní točila spousta známých mužů, zakotvila v náruči německého fotbalisty Bastiena Schweinsteigera. Toho si nakonec i vzala za manžela v roce 2016. Anu Ivanovič britská média označila jako jednu z nejhezčích partnerek fotbalistů hrajících Premier League.

 

Další Sportovci

zobrazit profil Michaela Sejpalová
Michaela Sejpalová
zobrazit profil Jamie Vardy
Jamie Vardy
zobrazit profil Tomáš Pilík
Tomáš Pilík
zobrazit profil Wayne Rooney
Wayne Rooney
zobrazit profil Anna Kurnikovová
Anna Kurnikovová
zobrazit profil Nikol Kučerová
Nikol Kučerová
zobrazit profil Tomáš Satoranský
Tomáš Satoranský
zobrazit profil Věra Čáslavská
Věra Čáslavská