Ilona Hlaváčková

Ilona Hlaváčková

Datum narození: 13. 3. 1977
Výška: 180 cm
Profese: plavkyně
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Plavkyně Ilona Hlaváčková se dlouho držela ve světové špičce. Byla nejlepší českou znakařkou na krátké tratě. Stala se tak vzorem pro stále nové nastupující generace. Přitom v dětství měla z vody náramný respekt.

Titul mistryně světa Iloně Hlaváčkové v letech 2002 a 2003 dvakrát těsně unikl. Skončila s minimálním odstupem na stříbrné příčce, jednou šlo o závod na 50 metrů znak, podruhé 100 metrů. Zlato na 50 metrů má z Mistrovství Evropy v roce 2004. Bylo jí 27 let. Na výkony Ilony Hlaváčkové dokázala navázat snad jen Simona Baumrtová.

Ilona Hlaváčková do vody nevstoupila snad do svých deseti let, brouzdala se prý jen po kotníky při březích. Děti ale měly plavání povinné a do bazénu ji v Jičíně přivedla kamarádka. Za nějaký čas už Ilona Hlaváčková trénovala plavání v Liberci. Plavala nejprve prsa, přeškolila se na znak.

Následovaly pak mezinárodní úspěchy, v juniorské kategorii reprezentovala ještě Československo. Vedle evropských a světových šampionátů vozila medaile také z univerziád a her dobré vůle. Ilona Hlaváčková byla dlouho nejlepší českou plavkyní. Vděčí za to svým trenérům, jmenovala Milana Moravce a přípravu v pražském Sportovním gymnáziu Přípotoční. A plavky v té době nebyly tak důmyslné.

Při sportovní kariéře poznala Ilona Hlaváčková také svého manžela. Je jím plzeňský tenista Pavel Kudrnáč a Ilona přijala příjmení Kudrnáčová – Hlaváčková. Páru se brzy narodil syn Jakub. Asi bude plavat, Ilona Hlaváčková lituje, že dnešní děti do bazénu se školou chodit nemusejí. K vodě je nic netáhne, na což upozornilo více veličin plaveckého sportu.

 

Další Sportovci

zobrazit profil Marek Matějovský
Marek Matějovský
zobrazit profil Kevin De Bruyne
Kevin De Bruyne
zobrazit profil Roman Koudelka
Roman Koudelka
zobrazit profil Zdeněk Štybar
Zdeněk Štybar
zobrazit profil Ladislav Šmíd
Ladislav Šmíd
zobrazit profil Andy Murray
Andy Murray
zobrazit profil Marek Všetíček
Marek Všetíček
zobrazit profil Marek Jankulovski
Marek Jankulovski